Hlavní obsah

Specialista na měkkýše a korýše povede Jihočeskou univerzitu, jmenoval ho prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihočeskou univerzitu v Českých Budějovicích povede čtyři roky Pavel Kozák (53). Na návrh akademického senátu ho v úterý 27. února do funkce rektora jmenoval na Pražském hradě prezident České republiky Petr Pavel. Funkční období nového rektora začne 1. dubna. Vystřídá tak současného rektora Bohumila Jirouška, který univerzitu vedl od roku 2020.

Foto: Tomáš Fongus

Pavla Kozáka jmenoval rektorem Jihočeské univerzity prezident Petr Pavel.

Článek

Pavla Kozáka zvolil senát Jihočeské univerzity loni v listopadu. Kozák je český vědec a pedagog, který se specializuje na chov korýšů a měkkýšů. V současné době působí jako děkan Fakulty rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích.

„Chci rozvíjet moderní a konkurenceschopnou univerzitu, která bude transparentní v hospodaření, rozhodování i komunikaci s veřejností. Pro studenty musí být Jihočeská univerzita otázkou první volby pro svoji kvalitu vzdělávání a příjemné motivační prostředí. Chci posílit značku Jihočeské univerzity jak v regionu, tak na národní i mezinárodní úrovni,“ řekl Kozák.

Pavel Kozák vystudoval Zemědělskou fakultu Jihočeské univerzity, kde v roce 1993 získal titul inženýra. V roce 2002 získal na té samé univerzitě také titul Ph.D., o sedm let později dosáhl titulu docent a profesor v oboru rybářství. Je také dlouholetým členem hodnotících panelů Grantové agentury ČR a nyní předsedá hodnotícímu panelu Ekologie rostlin a živočichů.

Je ženatý, má tři děti a tři vnoučata. Ve volném čase se nejraději věnuje rybaření, cyklistice a četbě.

Rektorem VŠCHT bude Milan Pospíšil, návrh podpořila vláda

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám