Hlavní obsah

Školy přicházejí s nabídkou celoživotního vzdělávání

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaká kvalifikace zaručí v současnosti bezproblémové pracovní uplatnění? To je otázka, na níž se snaží odpovědět státní správa, podnikatelé i provozovatelé škol. Posledně jmenovaní se v poslední době snaží úpravami nabídky studijních programů vyjít vstříc aktuálním požadavkům trhu práce. Často při tom spolupracují s firmami tak, aby úspěšným studentům usnadnili vstup nebo návrat do pracovního života.

Foto: Profimedia.cz

Největší zájem je o kurz oceňování nemovitého majetku.

Článek

Nejsložitěji hledají pracovní uplatnění lidé starší 55 let, kterých postupně přibývá. „Významnou roli při hledání práce hraje vzdělání. Čím více odpovídá aktuálně poptávaným profesím, tím se zvyšuje pravděpodobnost získání dobrého pracovního místa,“ říká rektor Bankovního institutu vysoké školy (BIVŠ) Pavel Mertlík a dodává:

„Bankovní institut dnes nabízí celoživotní vzdělávání formou kombinovaného studia, rekvalifikačních kurzů nebo krátkodobých seminářů šitých na míru konkrétnímu zadavateli či aktuálním požadavkům trhu práce“.

Vede oceňování nemovitostí

Kurzy celoživotního vzdělávání v Bankovním institutu, které vycházejí z akreditovaných studijních programů, dosud absolvovalo 350 lidí. Největší zájem je o kurz oceňování nemovitého majetku, který absolvovalo 292 zájemců. Jako novinku BIVŠ nyní připravuje kurzy související s ekologií; jedná se například o kurz ekologická rizika a příležitosti investičních záměrů, který by měl začít od září 2014.

„Kurz oceňování nemovitého majetku je formou kombinovaného studia, a to buď dvousemestrálního - pro uchazeče s předchozím stavebním vzděláním, nebo čtyřsemestrálního - pro nestavaře. Absolventi získají osvědčení o absolvování kurzu, které slouží jako podklad pro vydání živnostenského oprávnění pro oceňování majetku,“ říká výkonná ředitelka Bankovního institutu vysoké školy Lucie Kuželová.

Zájem je i o rekvalifikace

Šanci uplatnit se na trhu práce zvyšují také rekvalifikace. Během letošního prvního čtvrtletí se rekvalifikačních kurzů, na kterých se plně nebo zčásti finančně podílel Úřad práce ČR (ÚP ČR), zúčastnilo celkem 14 173 uchazečů o zaměstnání.

Bankovní institut organizuje podle Mertlíka dva rekvalifikační kurzy - vedle kurzu realitního makléře je to management zaměřený na logistiku. „Rekvalifikace z BIVŠ mají celostátní působnost. Pokud je absolvuje člověk evidovaný na úřadu práce, může mu úřad kurz proplatit,“ připomíná Mertlík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám