Hlavní obsah

Siemens garantoval zaměstnancům v Německu práci nejméně na tři roky

– Berlín

Německý koncern Siemens uzavřel s odborovým svazem IG Metall novou zaměstnaneckou smlouvu, která 128 000 pracovníkům firmy v Německu zaručuje, že nebudou propuštěni. Dohoda není časově omezena, Siemens ji ale může po třech letech vypovědět. Do konce roku 2013 se také zavázal, že žádný ze svých německých závodů nezruší nebo nepřestěhuje.

Foto: Jan Hrouda, ČTK

Zaměstnanci společnosti Siemens Kolejová vozidla protestovali loni proti plánovanému zrušení závodu v Praze na Zličíně.

Článek

Dohoda se nevztahuje na zahraniční pobočky společnosti, která působí i v Česku. Loni v říjnu například společnost Siemens Kolejová vozidla propustila z pražského závodu Zličín všech zhruba 1000 zaměstnanců. Vyplatila jim ovšem na české poměry vysoce nadstandardní odstupné ve výši 16 platů.

"Je to zřetelné a dlouhodobé přihlášení se k působení v Německu. Siemens je odpovědný zaměstnavatel a každý jednotlivý zaměstnanec je pro nás důležitý," ohlásil minulý týden slavnostně dohodu šéf Siemensu Peter Löscher.

Dohoda se nevztahuje na počítačovou divizi SIS

Ta nahrazuje předchozí zaměstnanecký pakt dojednaný s odbory v roce 2008, který měl vypršet tento měsíc a vztahoval se jen na 95 000 pracovníků mateřské firmy Siemens. Jeho nástupce, vyjednávaný několik měsíců, byl rozšířen i na zaměstnance dceřiných společností v Německu s výjimkou krizí otřesené počítačové divize SIS, kde bude zrušena nejméně pětina z 10 000 míst. Na tu se nevztahuje.

Vedení Siemensu tvrdí, že chce při řešení personálních otázek "stejně jako v minulosti" vyčerpat všechny prostředky, než přikročí k propouštění. Znamená to podle něj přesuny zaměstnanců mezi pobočkami nebo rozdělení práce pomocí zkráceného úvazku, takzvaného kurzarbeitu. Pokud by v důsledku špatných hospodářských výsledků muselo sáhnout k rušení míst, bude se na tom podle dohody muset domluvit s odbory.

Odborník: Dohoda nepřináší nic nového

Podle německého odborníka na pracovní otázky Gerharda Bosche z Duisburské univerzity je uzavření tohoto zaměstnaneckého paktu snahou koncernu zlepšit svou image. Dohoda podle něj nepřináší nic nového. I přes garance bude moct Siemens místa rušit například tím, že nově neobsadí volné pozice. "U takto velkého koncernu to může být i 3000 až 4000 míst za rok," upozornil v televizi WDR. Dceřiné společnosti může také prodat, doplnil Bosch.

"Siemens tak mnoho neriskuje, protože už prošel značným zeštíhlením. V předchozích dvou letech bylo jen v Německu zrušeno více než 5000 pracovních míst. Teď přichází konjunktura a knihy zakázek jsou plné - na propouštění tak není prostor," komentoval Bosch i pro mnohá německá média překvapivý krok Siemensu. Zda se dohoda týká i zlepšení platových podmínek zaměstnanců firmy, její prohlášení ani vyjádření IG Metall neuvádějí.

Siemens je největší strojírenskou skupinou v Evropě. Celkem působí ve 190 zemích světa, kde zaměstnává na 400 000 lidí. V Česku slaví už 120. výročí působení. Produkuje širokou škálu výrobků od turbin a rychlovlaků přes průmyslové roboty až po osvětlovací techniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám