Hlavní obsah

Procter & Gamble buduje v Rakovníku technologické centrum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Procter & Gamble si vybrala Česko pro vybudování svého prvního technologického centra ve střední a východní Evropě. V Rakovníku tak vzniká jedno z nejvýznamnějších evropských technologických vývojových center této společnosti. Odborníci zde zaměstnaní budou vyvíjet nové technologie a výrobní postupy, které pak společnost využije ve výrobě i ve svých dalších závodech.

Článek

„Ve vývojovém centru najdou práci nejméně tři desítky specialistů především v oborech chemické technologie, strojní technologie nebo elektrotechniky. Většinu z nich chce Procter & Gamble získat přímo v České republice,“ upozorňuje Alexandra Rudyšarová z agentury CzechInvest.

„Technologické centrum navíc vzniká v jedné z opuštěných budov areálu Rakony, která od července minulého roku prošla kompletní rekonstrukcí. Procter & Gamble tak přestavuje chátrající brownfield na živou moderní budovu plnou špičkových technologií,“ dodává Rudyšarová.

Podle Ivana Krejčího ze společnosti Procter & Gamble nabídla Česká republika pro založení nového technologického centra ideální podmínky. „Procter & Gamble dlouhodobě investuje do ekologie a našim cílem je výroba, která je co nejšetrnější k životnímu prostředí. Právě vývoj ekologických technologií bude tvořit hlavní část práce technologického centra.“

Vývojové centrum v Rakoně v Rakovníku se tak jako první ve střední a východní Evropě zařadí mezi technická střediska firmy, která společnost provozuje ještě v USA, Belgii, Japonsku a Mexiku. Podle plánů investora by vývojové centrum mělo naplno fungovat do tří let. Procter & Gamble do střediska investuje přes deset milionů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám