Hlavní obsah

Práce z domova může zvyšovat produktivitu

Právo, Novinky, kil, fš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce na dálku, tedy z domova či kdekoli mimo pracoviště, zvyšuje úroveň produktivity tím, že nabízí lidem žádanou změnu prostředí. Z nejnovějšího výzkumu, který si zadala firma Regus, poskytovatel flexibilních pracovních prostor, vyplývá, že více než polovina českých pracovníků (52 procent) trpí ponorkovou nemocí a při změně pracovního prostředí pociťuje úlevu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V průzkumu se firma dotázala více než 150 podnikatelů a zaměstnavatelů v České republice, proč chce stále více lidí pracovat z domova, a zjistila, že to kromě zvýšení produktivity přináší také zlepšení koncentrace (57 procent).

Nikdo je neruší

Možnost nějaký čas pracovat mimo obvyklé prostředí kanceláře obnovuje schopnost koncentrace a umožňuje splnit naplánované úkoly bez vyrušování od kolegů nebo vyzvánějících telefonů.

„Manažeři se tradičně považují za ty, kteří zaměstnancům neradi umožňují práci na dálku. Může proto znít překvapivě, že jsou to právě oni, kteří si uvědomují její pozitivní vliv,“ uvedl Karel Pelán, ředitel společnosti Regus pro ČR a Slovensko.

„Stále více lidí nechce v práci trávit celý den od rána do večera, ale přejí si pracovat flexibilně a mít možnost vyřídit si v průběhu dne také své osobní věci, případně odcházet z práce domů dříve,“ potvrdila již dříve Olga Hyklová, majitelka a výkonná ředitelka personální agentury AC Jobs.

Hospodářská komora nicméně v březnu varovala, že novela zákoníku práce, kterou stále ještě projednává Sněmovna, může benefit práce z domova neboli tzv. home office ohrozit. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám