Hlavní obsah

Pardubická univerzita otevře obor pro budoucí obchodní inspektory

Právo, ner

V Česku unikátní studijní obor, který připraví odborníky pro práci v České obchodní inspekci (ČOI), otevře letos v zimním semestru Fakulta ekonomicko-správní Univerzity Pardubice. Bakalářský program hospodářská politika a veřejná správa zaměřený profesně na obchodní inspekci vznikl ve spolupráci s ČOI.

Foto: Univerzita Pardubice

Pohled na centrální univerzitní kampus v Pardubicích-Polabinách.

Článek

Zájemci si mohou vybrat mezi studiem denním a kombinovaným, jejichž součástí budou i praxe.

„Tento program otevíráme na naší fakultě jako jediní v republice. Věřím, že zaujme maturanty, kteří rádi získávají znalosti nejen v učebnách, ale rovnou také v praxi,“ řekla Právu děkanka ekonomicko-správní fakulty Romana Provazníková.

„Letos přijmeme čtyřicet studentů na denní a dvacet zájemců na kombinované studium,“ dodala.

Stáže, aplikace zákonů a poznání padělků

Během tří let se seznámí s problematikou ochrany spotřebitele, poznají fungování České obchodní inspekce a budou umět například identifikovat padělky a nebezpečné výrobky i kontrolovat internetové obchody.

Foto: archiv UPa

Budova Fakulty ekonomicko-správní Univerzity Pardubice

Absolventi získají znalosti o postupu kontrol a rozhodování o udělení sankce za porušení zákonů. Budou kompetentní poradit i vyřešit spory mezi spotřebiteli a podnikateli mimosoudní cestou. Naučí se také aplikovat zákony potřebné pro dozor nad trhem.

„Počítáme také s tím, že během studia umožníme studentům odborné stáže přímo u ČOI,“ řekl její ústřední ředitel Mojmír Bezecný.

„Přihlášky je možné podávat do 31. března. S novým oborem se mohou zájemci blíže seznámit na dni otevřených dveří této fakulty 16. února,“ doplnila mluvčí Univerzity Pardubice Martina Macková.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám