Hlavní obsah

O výtaháře je na trhu práce zájem

Právo, kil

K nejžádanějším profesím mezi technickými obory patří montéři výtahů a eskalátorů a servisní technici. V oboru je přitom zájem i o absolventy.

Foto: Profimedia.cz

Zkušené zaměstnance je důležité nejen získat, ale také udržet.

Článek

„Práce v našem oboru je specifická, a proto je složité obsazovat hlavně pozice, kde je zapotřebí dostatek praxe. Ještě náročnější než u výtahů je přitom vyhledávání zkušených odborníků v oblasti eskalátorů. Z hlediska kvalifikace bychom uvítali více zaměstnanců s oprávněním pracovat s elektrickými zařízeními,“ vysvětluje Martina Možná, personální ředitelka společnosti Schindler CZ.

Pracovníci na technických pozicích jsou zpravidla vyučeni ve strojírenských nebo elektrotechnických oborech, ale existuje i speciální výtahářský obor na učilišti v Liberci. V případě pozic jako revizní technik je již nutností maturita.

Na benefitech záleží

Schopného, kvalifikovaného a časem i zkušeného zaměstnance je podle slov Možné pro firmu důležité nejen získat, ale také udržet. Významnou roli proto hrají vedle pracovního prostředí i benefity.

Firma standardně svým zaměstnancům nabízí například týden dovolené navíc, příspěvky na penzijní nebo životní pojištění, bezplatné či zvýhodněné vstupy do sportovních a relaxačních zařízení.

U servisních techniků je samozřejmostí používání služebního telefonu a vozu i pro soukromé účely.

Reklama

Související články

Softwarové firmy trápí nedostatek zaměstnanců

Čtvrtá průmyslová revoluce, o které se mluví zejména v souvislosti s automatizací a robotizací ve výrobě, s sebou přináší také významné změny na trhu práce....

Výběr článků

Načítám