Hlavní obsah

Novozélandská FNZ si vybrala za sídlo další evropské pobočky Brno

Právo, ťas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Vysoce kvalifikovaní a pro práci nadšení lidé, přívětivá země a pulsující město v centru Evropy na dosah klientům z Velké Británie. To byly hlavní požadavky novozélandské společnosti FNZ na místo, kam chtěla expandovat. Splnilo je nejlépe Brno, kde vznikne až stovka nových pracovních míst pro IT experty.

Článek

"Česká republika v současné době nabízí jedny z nejlepších podmínek pro investice do informačních technologií a do vývoje softwaru. Těší mě, že můžu oznámit, že se nám podařilo přilákat další společnost, která u nás vytvoří desítky vysoce kvalifikovaných pracovních míst," říká ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek.

„Jsem rád, že v pomyslné soutěži o investici společnosti FNZ zvítězilo Brno. Jihomoravský kraj je v posledních letech mezi investory velice populární. Investují zde zejména do informačních technologií a vývoje softwaru. Svůj díl na tom zajisté má i přítomnost Masarykovy univerzity, která produkuje schopné absolventy,“ vysvětluje generální ředitel agentury CzechInvest Miroslav Křížek.

Společnost FNZ působí v Evropě a v oblasti Asie a Tichomoří a velice rychle se rozvíjí. Na jaře 2010 se obrátila na Agenturu pro podporu podnikání a investic CzechInvest s tím, aby jí pomohla vytipovat město s vhodnou nemovitostí, kde by mohla umístit své kanceláře.

Investice za 25 miliónů korun

„Brno nezklamalo ani v jednom z našich původních kritérií. Je to město s bohatou kulturní scénou situované v srdci střední Evropy nedaleko historických měst, jako jsou Praha, Vídeň a Budapešť,“ říká ředitel rozvojového centra FNZ v Brně Jack Doig. FNZ tak v České republice uskutečnilo investici přesahující 25 miliónů Kč. Činnost zahájilo v červenci 2010.

Pracovní příležitosti ve společnosti našli především absolventi vysokých škol se zaměřením na informační technologie. „V současné době máme 55 zaměstnanců, kteří pracují na 8 projektech. V blízké budoucnosti zamýšlíme přijmout dalších 50 lidí,“ uvádí Jack Doig. Současný tým FNZ Brno tvoří kromě českých občanů a Slováků také Bulhar, Portugalec, Arménec, dva Skotové a několik Novozélanďanů.

FNZ svým zákazníkům především z Velké Británie, Austrálie a Nového Zélandu nabízí jedinečný online systém správy majetku, který je zacílený na potřeby finančních institucí. Jejími koncovými klienty jsou jak profesionální finanční poradci a specialisté, tak jejich koncoví zákazníci případně finanční odborníci v rámci korporátních struktur. Mezi její klienty patří například společnosti AXA, JP Morgan či HSBC. Základnu má FNZ na Novém Zélandu a evropské vedení sídlí v Edinburghu.

Reklama

Výběr článků

Načítám