Hlavní obsah

Novou náměstkyní ministra školství se místo Plagy stala Martina Běťáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novou náměstkyní ministra školství Vladimíra Balaše (STAN) se stala Martina Běťáková, která na ministerstvu dosud vedla oddělení podpory škol. Na pozici politického náměstka vystřídala exministra školství za ANO Roberta Plagu, který přešel v září do vedení Národního akreditačního úřadu.

Foto: MŠMT

Martina Běťáková, náměstkyně ministra školství Vladimíra Balaše (STAN)

Článek

Ministerstvo o tom v úterý informovalo na svém webu. Podle Balaše by se Běťáková měla v nové funkci věnovat regionálnímu školství, záležitostem týkajícím se zákona o pedagogických pracovnících a strategickému a koncepčnímu rozvoji vzdělávací soustavy.

Běťáková pracuje na ministerstvu školství od roku 2019 a podílela se mimo jiné na tvorbě Strategie vzdělávací politiky ČR 2030+.

MŠMT počítá s harmonogramem pro úpravu vzdělávacího programu základních škol

Věda a školy

„Jsem rád, že právě Martina Běťáková bude mou náměstkyní. Má nejen dlouholeté zkušenosti s prací ministerstva školství, ale stále působí jako pedagožka a přesně zná problémy, se kterými se školy nejvíce potýkají,“ konstatoval ministr.

Nová náměstkyně podle úřadu mimo jiné vede Rodinné centrum Dolní Jirčany, kde provozuje dětskou skupinu a mikrojesle. Od roku 2014 je i neuvolněnou místostarostkou Psár, kde má na starost školství a neformální vzdělávání.

Za pracovní dohody se zaměstnanci má Cermat zaplatit pět milionů

Věda a školy

Její předchůdce Plaga skončil ve funkci politického náměstka na konci srpna. Vedle jeho nástupkyně Běťákové je ve vedení ministerstva ještě politický náměstek Jaroslav Miller, náměstek pro mezinárodní vztahy a EU Václav Velčovský, náměstkyně pro vysoké školy Radka Wildová, náměstek pro vzdělávání Jan Mareš a ekonomická náměstkyně Pavla Katzová. Sekci IT a veřejné zakázky po odchodu náměstka Milana Štábla dočasně vede ředitel odboru informatiky a statistiky na ministerstvu Václav Jelen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám