Hlavní obsah

Nebojte se smíchu v práci

Právo, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdravé pracoviště nabývá na důležitosti. V centru pozornosti psychologů i sociologů se v této souvislosti ocitl smích, až do nedávna zatracovaný jako projev neslučitelný se seriózním plněním pracovních úkolů.

Foto: Profimedia.cz

Smích rovněž okysličuje krev, čímž zvyšuje úroveň energie.

Článek

S rostoucí četností syndromu vyhoření nebo chorob vyvolaných stresem se podniky stále častěji zaměřují na hledání metod jak udržet zaměstnance zdravé, spokojené a - produktivní.

Humor přispívá k oblíbenosti

Nedávná studie, provedená v kanadských finančních ústavech odhalila, že nejúspěšnějšími manažery, z hlediska pracovních výsledků dosahovaných podřízenými, jsou ti, kteří používají nejčastěji ve své řídící práci humor.

Rovněž publikované vědecké údaje potvrzují, že smích je nedílnou součástí fyzického zdraví. Dr. William Ery ze Stanfordské univerzity zjistil, že dvě stovky zasmání spálí stejné množství kalorií jako desetiminutové cvičení na veslovacím stroji v posilovně.

Smích podporuje zdraví

Podle dalších studií má smích příznivý vliv na krevní tlak, který se po výbuchu veselí vrací na nižší hodnoty. Smích rovněž okysličuje krev, čímž zvyšuje úroveň energie, uvolňuje svalstvo a procvičuje kardiovaskulární a dýchací systém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám