Hlavní obsah

Na univerzitě ve Zlíně vzniklo centrum podpory výuky matematiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Na Fakultě aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati (UTB) ve Zlíně vzniklo podpůrné centrum pro výuku matematiky, které studentům pomůže na vysoké škole. Univerzita se inspirovala v zahraničí, kde podobná centra fungují. Jak uvedl zástupce rektorátu univerzity Jan Malý, UTB je druhou vysokou školou v Česku, kde mohou studenti podobnou službu využívat.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Takto koncipované centrum je první svého druhu na UTB. Vychází z modelu, který se osvědčil na zahraničních univerzitách,” řekl Malý. Takzvané Math Support Centre začalo fungovat v pondělí.

„Myšlenka support center vznikla na konci 90. let v Anglii, odkud se začala šířit do dalších zemí. Jejich podstatou je zejména pomoci studentům překlenout přechod ze střední školy na vysokou a sjednotit jejich úroveň matematiky, která se zákonitě liší,“ uvedla organizátorka Zuzana Pátíková.

Denní přítomnost

Na fakultě bude ve vyčleněné místnosti každý den přítomný někdo z vyučujících, případně ze studentů vyšších ročníků, za nimiž budou moci studenti přijít s žádostí o vysvětlení učiva nebo s jakýmkoli matematickým problémem.

„K dispozici budeme 24 hodin týdně včetně dvou hodin v sobotu určených zejména posluchačům kombinovaného studia. Úkolem pedagogů bude pomáhat hlavně s takzvaným konceptuálním pochopením, to znamená naučit studenty chápat hlavní myšlenky a souvislosti, aby byli schopni si požadované úlohy vyřešit sami,” dodala Pátíková.

Centrum je určeno pro studenty všech fakult univerzity. K dispozici v něm bude literatura, sbírky příkladů, počítače sloužící k simulacím a vizualizacím, připravují se i další výukové materiály.

Školy všech úrovní se snaží zvýšit matematickou gramotnost žáků, středoškoláky čeká v budoucnu také povinná maturita z matematiky. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám