Hlavní obsah

Na elektrotechnickém veletrhu v Brně se představí 600 firem

– Brno

Na elektrotechnickém veletrhu Amper, který patří k nejvýznamnějším odborným akcím na brněnském výstavišti, bude vystavovat 600 firem z 22 zemí. Je to o pět firem méně než loni, jak informoval manažer veletrhu Richard Malina. Veletrh začíná v úterý 21. března a potrvá do pátku 24. března. Je hostující výstavní akcí, nepořádají jej brněnské veletrhy, ale společnost Terinvest.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Brněnské výstaviště – ilustrační foto

Článek

Nejsilněji zastoupeným oborem veletrhu je již několik let automatizace. Například firma Pilz Czech představí aplikaci, která ukáže, jak mohou člověk a stroj spolupracovat bezpečně, bez oddělení bezpečnostním plotem.

Dalším nosným oborem veletrhu je energetika. V hale P brněnského výstaviště tradičně vystavují přední výrobci technologií pro rozvod elektrické energie, jako jsou například transformátory od výrobce BEZ Transformátory či společnost Power-Energo, která na českém trhu exkluzivně zastupuje výrobce výkonových a atypických transformátorů SEA.

Přehlídka elektrovozů

„Silným tématem letošního ročníku veletrhu bude také fotovoltaika,” uvedl Malina.

K Amperu tradičně patří i přehlídka elektrovozů. Letos nabídne více než 70 exponátů, tedy automobily, autobusy, motocykly, letadla, kola, jednokolky, dobíjecí stanice, mapy a chytré aplikace. Z firem se představí vozy Audi nebo BMW.

Reklama

Související témata:

Související články

Veletrh ČVUT přivítá přes 150 firem

Celkem 157 tuzemských i zahraničních firem se 29. března představí studentům ČVUT v Praze, a to v rámci dalšího ročníku veletrhu iKariéra. Společnosti se budou...

Výběr článků

Načítám