Hlavní obsah

Na český trh vstupuje velký hráč v oblasti lidských zdrojů

Novinky, Kariéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na český trh vstoupila americká firma Kelly Services, s tržbami 5,6 miliard dolarů pátá největší světová společnost v oblasti lidských zdrojů, což by mělo být dobrou zprávou pro zaměstance i zaměstnavatele. Vstup se odehrál prostřednictvím akvizice tuzemské firmy Talents Technology, která se orientuje na personální poradenství, zprostředkování zaměstnání a vyhledávání specialistů v oblasti informačních technologií, telekomunikací, farmacie a biotechnologií.

Článek

S Kelly Services se na český trh dostane také unikátní know-how spojené se specifickou rolí HR v oblasti výzkumu a vývoje. Prostřednictvím divize Kelly Scientific Resources totiž denně pracuje na odborných projektech v průměru 4 500 vědců a více než 400 profesionálů zabývajících se klinickým výzkumem. V této vysoce specializované činnosti je společnost nejúspěšnější na světě.

Kelly je však silná v mnoha oblastech. Nabízí široké spektrum služeb, od dočasného pronájmu pracovní síly, přes zprostředkování stálých pracovních míst, tzv. vendor management (řízení dodavatelské sítě), až po komplexní outsourcing procesů v oblasti lidských zdrojů.

Společnost působí ve 32 zemích světa. Ročně vyhledá zaměstnání pro 750 000 lidí v různých odvětvích jako je IT, právo, marketing, zdravotnictví, výzkum a vývoj, atd. "Vstup do Talents je logickým krokem v rámci naší strategie pronikat na nové trhy nákupem špičkových společností, které nabízí klientům vysokou přidanou hodnotu v perspektivních odvětvích," řekl Carl Camden, prezident a generální ředitel Kelly Services. 

Talents Technology se touto akvizicí připojuje ke stávající mezinárodní síti poboček Kelly Services. Získá možnost rozšířit poskytované služby nad rámec zprostředkování zaměstnání směrem ke komplexním řešením zaměřeným na řízení procesů v oblasti lidských zdrojů. Talents Technology, jako divizi Kelly Services International, i nadále povede dosavadní ředitelka a spoluzakladatelka firmy, Dagmar Krátká. 

"Spojení s Kelly Services považuji za velký úspěch. Urazili jsme dlouhou cestu a vypracovali jsme se na přední místo mezi personálními společnostmi na českém trhu. Pro další expanzi jsme však potřebovali výrazně rozšířit kapacity a získat partnera se silným mezinárodním zázemím. Díky partnerství s Kelly Services můžeme nedále vycházet vstříc i těm nejnáročnějším požadavkům našich klientů," sdělila ke vstupu Kelly Services na český trh Dagmar Krátká.

Reklama

Výběr článků

Načítám