Hlavní obsah

Most má vlastní poštovní kurýry, snížil nezaměstnanost a ušetřil statisíce korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Most

Severočeskému Mostu se vyplácí kurýrní služba, kterou magistrát zavedl v srpnu 2005. Zásilky města občanům a firmám roznášejí čtyři doručovatelé. Loni doručili kolem 38 000 doporučených dopisů a 5500 obyčejných psaní.

Článek

Město ušetřilo na poplatcích za poštovné a úhradách za služby provozované externí firmou více než 760 000 korun, informovala mluvčí magistrátu Alena Sedláčková.

Doručovatelé jsou stálými zaměstnanci magistrátu od ledna 2007. Zpočátku hradil jejich mzdy úřad práce v rámci veřejně prospěšných prací, poté měli smlouvy na dobu určitou. "Úřad na mzdy kurýrů už nedostává žádný příspěvek, přesto tato služba přináší městu úsporu. Práci navíc získali čtyři lidé, kteří byli dříve evidovaní jako nezaměstnaní," uvedla Sedláčková.

Pěšky nebo autobusem

Kurýři chodí pěšky nebo jezdí autobusy, město si rozdělili na čtyři rajony. Zásilku předávají osobně. Pokud adresáta nezastihnou, písemně jej upozorní na to, že si dopis může vyzvednout v informační recepci magistrátu v Radniční ulici.

"Dříve naši pracovníci doručovali zásilky i na druhý pokus. Tato praxe se však neosvědčila, proto jsme od ní ustoupili," doplnila Sedláčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám