Hlavní obsah

Logická olympiáda vyšla hlavně chlapcům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejbystřejší hlavy ze škol se v pondělí 25. listopadu sešly v míčovně Pražského hradu, aby ve svých řadách našly absolutního vítěze letošního ročníku Logické olympiády. Do finále postoupilo 195 účastníků, kteří soutěžili ve třech věkových kategoriích: 3. až 5. třída ZŠ, 2. stupeň ZŠ a střední školy.

Foto: Petr Horník, Právo

Maximální soustředění, mozek jede na plné obrátky. Tak to vypadalo 25. listopadu v míčovně Pražského hradu.

Článek

Akci za podpory Nadace Renáty a Petra Kellnerových pořádá Mensa ČR. Jedním z hlavních partnerů je i soukromá škola Open Gate, která se snaží mladé talenty podporovat.

„Pokud dítě zvládá úlohy a nijak na sebe neupozorňuje, nemusí učitel ve všech případech talent odhalit. My můžeme právě takovým žákům ze sociálně slabého prostředí poskytnout stipendium a vytvořit jim podmínky pro další rozvoj,“ uvedla Petra Dobešová, jednatelka školy Open Gate.

Logická olympiáda už dvanáctým rokem odhaluje skryté talenty

Domácí

V první věkové kategorii exceloval Jakub Pazdera ze ZŠ Křídlovická v Brně, druhou kategorii ovládl Mikuláš Jandík z Gymnázia Christiana Dopplera v Praze, mezi středoškoláky vyhrál Václav Trpišovský z Open Gate School v Babicích, který v soutěži zvítězil již v roce 2014 a 2015.

Vítězové dostali jako cenu notebook. „Je to bez nadsázky největší mensovní akce na světě svého druhu,“ řekl místopředseda Mensy ČR Tomáš Blumenstein.

Letos se do soutěže přihlásilo 71 208 dětí, což je za dobu dvanácti let fungování olympiády rekordní počet. Celkově se zapojily děti z 3249 škol.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám