Hlavní obsah

Hrozba uzavření sklářské průmyslovky v Kamenickém Šenově stále trvá

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kamenický Šenov

I když se zastupitelé Libereckého kraje hlasováním již vyslovili proti uzavření Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově, která je nejstarší školou svého druhu na světě, snaha kraje školu uzavřít a studenty přesunout do sklářské školy v Novém Boru stále trvá.

Foto: Barbora Silná, Právo

Plány na sloučení škol v Kamenickém Šenově a Novém Boru provázejí od počátku bouřlivé protesty.

Článek

Podporu kamenickošenovské škole během úterní návštěvy vyslovil ministr školství Josef Dobeš (VV). Školu označil za rodinné stříbro, které by mělo zůstat zachováno pro další generace.

„Uvažuji o možnosti, že by takto velmi výjimečné školy přešly pod zřizovatele ministerstvo školství,“ nastínil Dobeš možné řešení pro tradiční školy, které se kvůli všeobecnému úbytku žáků potýkají s existenčními problémy.

„Tento návrh padl už při přechodu středních škol z okresních úřadů na kraje. Tehdy ale bohužel zapadl,“ přivítal úvahy ministra zástupce ředitelky kamenickošenovské školy František Janák, kterého kraj na sklonku roku odvolal z postu ředitele.

Návrh řešení se líbí i vedení Libereckého kraje. „Jednoznačně takový návrh podpořím. O nic jiného ani nešlo, než o ekonomickou podporu školy s nízkým počtem žáků, kterou si kraj nemůže dovolit,“ řekl Právu hejtman Stanislav Eichler (ČSSD).

Reklama

Výběr článků

Načítám