Hlavní obsah

Firmy by nabíraly, ale není koho

Novinky, kil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oživení hospodářství v Evropě a potažmo i v České republice vyvolává vedle pocitu uspokojení i vrásky na čelech manažerů, zejména pokud jde o zdroje vhodných pracovních sil. Kupříkladu společnost AGC Automotive Czech vytvořila ve svém závodě v Chudeřicích na Teplicku za poslední 3 roky 950 nových pracovních míst. V současné době největší závod na výrobu automobilových skel ve skupině AGC zaměstnává již 2500 lidí. Firma přitom vytváří další pracovní místa, obsadit je ale není snadné.

Foto: Profimedia.cz

Skupina dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky.

Článek

„Příznivý ekonomický vývoj se odráží i na trvalém nárůstu našich zakázek. S tím souvisí i potřeba kontinuálně vytvářet nová pracovní místa. Od poloviny roku 2013 jich v našem závodě bylo už 950,“ říká Tomáš Brokeš, personální ředitel AGC Automotive Czech. V posledních měsících společnost kvůli novým velkým zákazníkům opět rozšiřovala výrobu. Vybudovala také nové výrobní haly a linky. Další investice do výroby chystá i v příštím roce.

Vhodných lidí je nedostatek

„Stále proto hledáme nové pracovníky, a to na různé pozice, od operátorů výroby až po vysokoškolsky vzdělané manažery a specialisty. Najít vhodné lidi v regionu, kde je jedna z nejvyšších nezaměstnaností, je ale čím dál složitější,“ vysvětluje Brokeš a dodává, že firma v současnosti hledá další desítky lidí.

Cílí na mladé techniky

„Mnohé pozice nedokážeme obsadit dlouhodobě, stejně jako naše konkurence na trhu práce. Investujeme do náborových kampaní, ve kterých komunikujeme výborné platové podmínky i další benefity, které tradičně jakožto součást skupiny AGC poskytujeme. Cílíme i na mladé lidi technických oborů, kterým můžeme nabídnout pomocnou ruku již během studia,“ připomíná Brokeš.

Největší výrobci autoskel

AGC Automotive Czech v Chudeřicích je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC a zaměstnává na 2600 lidí. Skupina dodává automobilová skla pro všechny největší světové automobilky, jako jsou jednotlivé značky koncernů Volkswagen, Mercedes, BMW, Škoda, GM, FORD, Renault, Toyota, Peugeot, Citroën, Suzuki, Fiat a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám