Hlavní obsah

Českou firmu si k účasti na tokijském veletrhu vybraly japonské společnosti

Právo, ťas
Praha/Tokio

Společnost Kertak Nanotechnology se jako jediná česká firma zúčastní veletrhu nano tech 2011, který se koná 16. – 18. února 2011 v Tokiu. Je zároveň jednou z pěti firem z celého světa, jejichž účast na veletrhu si odhlasovaly japonské firmy samy.

Článek

Do Tokia českou společnost Kertak Nanotechnology pozvala japonská vládní Agentura pro podporu obchodu a investic JETRO, která oslovila agenturu CzechInvest, aby jí s výběrem potenciálních partnerů pro japonské firmy v České republice pomohla.

Japonský program pro zahraniční společnosti

„JETRO spatřuje veliký potenciál jak v sektoru nanotechnologie obecně, tak v existenci silných českých firem v tomto oboru. Proto jsme požádali CzechInvest o pomoc při distribuci informací českým firmám o našem programu pro zahraniční společnosti, v jehož rámci zveme vybrané firmy na tokijský veletrh nano tech. Jsme rádi, že společnost Kertak Nanotechnology uspěla v celosvětové konkurenci a že jsme ji při této příležitosti mohli pozvat do Japonska, kde může navázat novou spolupráci s japonskými firmami" říká generální ředitel pobočky JETRA v Praze Hiroshi Sano.

Těší mě, že CzechInvest Kertaku účast na veletrhu zprostředkoval a že ho může na celé misi doprovázet,“ vysvětluje generální ředitel Agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest Miroslav Křížek.

Asijský trh roste nejrychleji

JETRO pro zástupce Kertaku sjednalo 14 schůzek s potenciálními obchodními partnery. O další schůzky se postaral CzechInvest. „Asijský trh je nejrychleji rostoucím trhem na světě a žádná firma, která chce dlouhodobě růst, ho nemůže nechat bez povšimnutí," upozorňuje výrobní ředitel společnosti Kertak Nanotechnotelogy Jan Buk.

CzechInvest se veletrhu zúčastní už potřetí, poprvé ovšem s sebou přiveze zástupce české nano firmy. „Japonsko je jedním ze světových leaderů v sektoru nanotechnologií, a proto je pro Českou republiku velice dobré, že bude mít na veletrhu své zastoupení. Obchodní diplomacii považuji za jednu z priorit své práce. Se zástupcem firmy Kertak se proto v Tokiu ráda setkám a jeho misi podpořím, jak jen to půjde,“ vysvětluje velvyslankyně České republiky v Japonsku Kateřina Fialková.

Společnost Kertak Nanotechnology vznikla v roce 2009 a specializuje se na obchodní a marketingové zastoupení českých firem působících v oblasti nanotechnologií.

V roce 2010 se nano veletrhu v Tokiu zúčastnilo 654 vystavovatelů z celého světa a cestu si na něj našlo 42 381 návštěvníků. Více informací o akci najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám