Hlavní obsah

Zpěvák Josef Vágner je na roztrhání. Opět chystá vánoční koncerty s dětskými sbory po republice

Novinky, René Kekely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a muzikálový herec Josef Vágner je doslova na roztrhání. K závazkům v divadlech a různým pěveckým aktivitám mu letos před Vánocemi přibyla i další povinnost. Ovšem velmi milá. Opět totiž absolvuje vánoční koncerty s dětskými pěveckými sbory.

Foto: Jaroslav Hauer

Josef Vágner je v poslední době v jednom kole

Článek

Tucet vystoupení napříč republikou startuje syn známého hitmakera Karla Vágnera už 26. listopadu v Benešově u Prahy a ukončí 20. prosince v Trnávce. Mezitím nebudou chybět jižní Čechy, západní, Morava ani Praha. Nyní zpěvák objíždí jednotlivá města a ladí s dětskými pěveckými sbory detailně dramaturgii každého vystoupení.

„Dá se říct, že koncerty jsou stejné, přitom jsou ale v každém městě jiné a s každým tím sborem je to samozřejmě trochu jinak koncipované. Vloni jsem s tím začal, letos v tom pokračuji zase jinde, než před rokem. Samozřejmě, že je potřeba dát dohromady repertoár, různé formy toho, jak to má vypadat, ale i vhodné prostory. To se všechno naštěstí daří a už se na to všichni společně moc těšíme,” svěřil se Josef Vágner.

Samozřejmě, že jednodušší by bylo nastudovat koncertní program s jedním sborem a objet s ním republiku. To ale Josef Vágner nechtěl, aby dostalo příležitost co nejvíce dětí. „Sbory navíc nejsou jako nějaký doplněk, ale beru je jako svého rovnocenného parťáka. Sám jsem v jednom takovém sboru vlastně vyrostl, takže vím, co vše to obnáší, kolik je to dřiny, ale i dobrého pocitu, když se vystoupení podaří," prozradil mladý zpěvák.

Své předvánoční tour musí Vágner skloubit jak s muzikálovými představeními, tak i s rodinnými záležitostmi. Nedávno se jim s manželkou Marlene narodila dcera Amelie, takže se vše točí hlavně kolem miminka. „Jsou to ale krásné pocity a o to více si v tom shonu užívám každé společné chvíle s těmi mými holkami,” podotkl zpěvák a herec, který přiznal, že někdy je povinností tolik, že nestíhá ani zvedat telefony a odpovídat na zprávy. „Už jsem si říkal, že bych si pořídil dva přístroje, abych toho zvládl víc vyřídit najednou,” dodal s úsměvem mladý hrdý otec, manžel a umělec.

Hodně času stráví v autě, ale po Praze se občas přemisťuje pomocí koloběžky. Prý je to rychlejší a odpadá starost s parkováním, zvláště, když spěchá třeba z divadelní zkoušky domů, aby pohlídal dceru. Zvažuje, že by si nyní pořídil elektrickou, které teď takzvaně 'hodně frčí'.

Na Josefa Vágnera se toho letos nahrnulo opravdu hodně, ale čistě z jeho rozhodnutí. „Byla to svatba, pak stěhování do nového bytu a následně narození dcerky. Teď jsou to vánoční koncerty, díky kterým budu až do Vánoc taky skoro pořád mezi dětmi,” dodal zpěvák.

Výběr článků

Načítám