Hlavní obsah

Zoo Brno zve návštěvníky bohatou (nejen) velikonoční nabídkou

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 19. dubna začne v Zoo Brno oslava Velikonoc a potrvá až do pondělí 22. dubna. Nabídne program pro celé rodiny a všechny věkové kategorie. Tím však dubnová nabídka zdaleka nekončí.

Foto: Zoo Brno
Článek

O Velikonocích si zájemci budou moci každý den vytvořit a ozdobit vlastní kraslici, u mistra skláře vyfouknout svou píšťalku, nebo si užít zábavnou vědomostní stezku. Kromě soboty bude k dispozici také dílnička na výrobu perníčků. A když už jsme u dílničky, v pátek si tu svou v Kamčatské chalupě připraví i Středisko ekologické výchovy Hlídka.

Tradičně nejpestřejší bude Velikonoční pondělí. Budou probíhat speciální komentovaná krmení, hned ráno bude v areálu zoo schováno 1000 vajíček a kdo aspoň jedno najde, dostane sladkou odměnu. Chybět nebudou workshopy s pískováním a barvením sádrových odlitků, stejně jako ukázka stříhání ovcí v Dětské zoo.

Po všechny uvedené dny je připravena pestrá nabídka, v níž nechybí malování na obličej v africké vesničce, dílničky, návštěvy u skláře, řezbáře, perníkáře, sýraře a další. Jak již řečeno, zvlášť bohatá je nabídka pondělní, kdy je pro dětské návštěvníky připravena soutěžní vědomostní stezka, dálničky s kraslicemi, komentovaná krmení či hledání tisícovky velikonočních vajíček.

Tím však nabitý dubnový program nekončí. 23. dubna se poprvé bude v Zoo Brno slavit Mezinárodní den manulů. Návštěvníci se dozví informace a zajímavosti o těchto krásných a ohrožených kočkovitých šelmách na speciálním komentovaném krmení. Současně je připravena fotosoutěž. Stačí přijít kdykoliv do 23. dubna do Zoo Brno, vyfotit nebo natočit manula a snímek nebo video nahrát na Facebook, Instagram, Twitter či YouTube.  

27. dubna se konají Oslavy Dne Země, které jsou v Zoo Brno již tradicí. Ve spolupráci se studenty Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně se připravuje den plný zábavy. Zájemci projdou několik stanovišť, na kterých si mohou zasoutěžit od 13 do 17 hodin.

O den později, 28. dubna, o poslední dubnové neděli čeká na návštěvníky Čarozoo a vůně špekáčků. Ty se budou opékat v indiánské vesnici za expozicí bizonů. Děti mají šanci získat špekáčky zdarma. Podmínkou je přijít ve zvířecí masce, nebo správně vyluštit čarodějnickou hru. Současně mohou rodiče ušetřit za vstupné pro své ratolesti. Za odevzdaný vysloužilý elektrospotřebič získají dětskou vstupenku zdarma. Elektrospotřebič ať již do sítě či na baterii však musí být kompletní, ne zčásti demontovaný.

Další informace o pestrém dubnovém programu v Zoo Brno na https://www.zoobrno.cz/

Reklama

Výběr článků

Načítám