Hlavní obsah

Značení kol syntetickou DNA je ve Frýdku-Místku do poloviny září přerušeno

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Strážníci městské police ve Frýdku-Místku nabízejí od začátku srpna značení jízdních kol, elektrokol a koloběžek syntetickou DNA, která má odradit zloděje od jejich krádeží. Zájem o tuto službu je tak velký, že již nyní docházejí sady na značení a je nutné objednat další.

Foto: Petr Pavelka

značení a evidence kol

Článek

Jejich výroba trvá zhruba tři týdny. Značení kol bude na pár dnů přerušeno a pokračovat se bude opět od poloviny září.

„Při objednávce sad na značení jízdních kol jsme vycházeli ze zkušeností ostravských kolegů, kteří v loňském roce označili syntetickou DNA něco přes šest stovek kol. My jsme již po osmi dnech označili tři sta kol a byli jsme nuceni objednat další sady. Jejich výroba trvá několik týdnů, protože mikrotečky v syntetické DNA musí obsahovat speciální kód vyčleněný pro naše město,“ vysvětlil ředitel strážníků Milan Sněhota a zároveň upozornil, že se od září změní termíny značení jízdních kol.

Značení jízdních kol v září a říjnu se bude konat již jen jednou týdně, a to každé pondělí od 8 do 12 hodin a od 13 do 16 hodin.  Naopak přibude jeden víkendový termín v měsíci, který bude dodatečně upřesněn. Novinkou bude pořadník na tuto službu. Zájemci se do něj můžou zapsat v  den značení kol v Kontaktním centru prevence v křížovém podchodu. Časové intervaly budou odstupňovány po 10 minutách.

Od listopadu se nebude značení kol provádět. „Důvodem je zejména skutečnost, že kolo musí být při značení syntetickou DNA čisté a suché a poté by nemělo 24 hodin přijít do styku s vodou, aby označení bylo nepoškozené a bylo trvalé,“ vysvětlil Milan Sněhota s tím, že značení kol bude obnoveno opět na jaře.

ZNAČENÍ KOL V ZÁŘÍ A ŘÍJNU:

KDE? Kontaktní centrum prevence – křížový podchod v Místku (u náměstí Svobody).  

KDY? Pondělí - od 8:30 do 12 a od 13:00 do 16:00 hodin. Víkendové termíny  - budou dodatečně upřesněny a v předstihu zveřejněny na webu města.  

Co mít s sebou? Občanský průkaz, popř. doklad o nabytí kola. V případě, že doklad o nabytí kola již občan nemá, podepíše na místě čestné prohlášení o nabytí kola do svého vlastnictví.  

Pořadník: Vyvěšen v den značení kol v Kontaktním centru prevence. Časové intervaly - po 10 minutách.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám