Hlavní obsah

Zloděje s ukradeným milionem policisté zanedlouho zadrželi

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Za významného přispění okradeného mladého páru zlínští policisté z prvosledové hlídky v úterý 9. dubna po poledni zadrželi ve Zlíně záhy po krádeži peněz a šperků i s lupem tříčlennou posádku vozidla ujíždějícího zřejmě do zahraničí.

Foto: Policie ČR

Trojici podezřelých cizinců policisté brzy zadrželi.

Článek

„V úterý dopoledne se mladá žena žijící v obci nedaleko Zlína vydala na nákup. Když se po půl hodině vracela domů, z ulice, kde bydlí, vyjížděla červená Škoda Fabia s registrační značkou sousedního státu, v níž seděli tři muži. Před vstupem do svého domu spatřila, že vchodové dveře jsou vyražené a uvnitř rozházené věci,“ informovala v pátek 12. dubna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Žena zachovala chladnou hlavu, dovnitř nevstoupila a poté, co zavolala svému příteli, že je někdo vykradl, kontaktovala ihned policii. Příteli ještě stačila říct o červeném vozidle, které vyjíždělo z jejich ulice.

Operační důstojník vyhlásil po podezřelém vozidle pátrání a přítel mladé ženy se vracel domů, aby zjistil, co se stalo. Při průjezdu Zlínem zaregistroval vozidlo, které mu žena popsala, a vydal se ihned za ním. Zároveň informoval policisty, kteří po autě také pátrali.

„Policisté za pár minut posádku podezřelého vozidla zadrželi. U jednoho z mužů našli veškeré ukradené věci a 990 tisíc korun v hotovosti. Celkově chtěl připravit mladou rodinu o více než milion korun. Všichni tři cizinci skončili v policejní cele,“ pokračovala mluvčí.

V průběhu prověřování vyšlo najevo, že krádež má na svědomí pouze jeden z trojice cizinců. Zbylí dva muži o ničem nevěděli.

Komisař kriminální policie ze Zlína obvinil sedmatřicetiletého, sedmkrát soudně trestaného recidivistu ze sousedního státu ze spáchání zločinu krádež a přečinu porušování domovní svobody. Soudkyně okresního soudu ve čtvrtek 11. dubna akceptovala podnět kriminalistů a rozhodla o uvalení vazby. V případě odsouzení hrozí cizinci až osmiletý pobyt za mřížemi.

„Díky duchapřítomné, až profesionální reakci ženy i muže, kteří byli okradeni, jsme mohli velmi rychle zadržet pachatele, který záhy skončil ve vazbě. Bez jejich spolupráce by pátrání po lupiči ze zahraničí bylo velmi komplikované,“ uzavřela Monika Kozumplíková. 

Reklama

Výběr článků

Načítám