Hlavní obsah

Zlaté Uhlí představí zásadní i perspektivní ostravské projekty

Novinky, Filip Platoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 15. června proběhne v ostravské kavárně Stará Aréna inspirativní večer, tvořený bloky prezentací, zaměřený na kulturní rozvoj města Ostravy. Mezi hlavní témata večera budou patřit veřejný prostor, progresivní hudba a rozvoj kultury.

Foto: Zlaté Uhlí

Oficiální plakát události.

Článek

Zlaté Uhlí je nezávislá iniciativa, která se tímto premiérovým večerem bude snažit zařadit mezi již prověřené, ale i nadějné ostravské projekty. Název projektu vysvětlují organizátoři jednoduše, "Uhlí" značí odkaz na hornickou historii města, "Zlaté" pak značí blyštivou budoucnost v oblasti kultury.

Cílem projektu je prezentace tvůrčí práce města Ostravy a motivace jeho obyvatel. Selekce prezentujících podléhala přínosu a potřebě pro město, potencionálu, nápadu, ale také jedinečnosti či nízkonákladovosti.

Každý z deseti prezentujících projektů bude mít k dispozici desetiminutový blok, tyto bloky budou rozděleny na prostory (Stará Aréna, Cooltour, Provoz hlubina), události (Pecha Kucha Night Ostrava, Indie Sessions, Dream Factory) a samotné projekty (Čisté Nebe, Kukačka, Nukain, Homunculus).

První prezentující se představí v 19 hodin. Po prezentujících blocích bude probíhat afterparty a audiovizuální koncert skupiny Homunculus.

Vstupenku lze zakoupit v předprodeji za symbolických 20 korun, respektive za 30 korun na místě. 

FB projektu: https://www.facebook.com/ZlateUhli 

Reklama

Výběr článků

Načítám