Hlavní obsah

Živé sovy si můžete prohlédnout i pohladit na Sluňákově

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 22. března pořádá Sluňákov – centrum ekologických aktivit města Olomouce setkání se živými sovami. Začátek akce je v 18.00 hodin v Horce nad Moravou. Vhodná je i pro děti, které vydrží vzhůru po sovím způsobu do ukončení ve 21 hodin.

Foto: Jiří Šafránek

Puštík obecný čeká na účastníky noční exkurze.

Článek

Sovy, jejich hlasy i zvláštnosti sovího života představí účastníkům Věra Malátková z Českého svazu ochránců přírody Podorlicko a záchranné stanice pro handicapované živočichy v České Třebové. Večerní vycházku, při které se pokusí nalákat místní kalouse a puštíky k zahoukání pomocí hlasových nahrávek a pískání, povede Jaroslav Koleček, předseda Moravského ornitologického spolku.

V loňském roce se účastníci této akce setkali s puštíkem obecným a kalousem ušatým.

Účastníci soví noci na Sluňákově si budou moci prohlédnout několik druhů živých sov z blízka a vyfotografovat se s nimi. Akce je pořádána ve spolupráci s Moravským ornitologickým spolkem - pobočkou ČSO, který pořádá ornitologické exkurze pro veřejnost na střední Moravě.

Reklama

Výběr článků

Načítám