Hlavní obsah

Zdravé plíce poradí a zpestří návštěvníkům zlínského Týdne zdraví nákupy

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týdne zdraví ve Zlíně se i letos zúčastní zdravotníci z Krajské nemocnice T. Bati. Odborníci z plicního oddělení tentokrát v prostorách obchodní centra Zlaté jablko nabídnou ve čtvrtek 11. října od 11 do 18 hodin kromě vyšetření plic a pomoci při odvykání kouření také procházku v maketě plic.

Článek

Zdravotníci z plicního oddělení zlínské nemocnice se akce, kterou pořádá město Zlín, účastní pravidelně již několik let. Letos poprvé se objeví přímo v obchodním centru Zlaté jablko.

„Budeme mít připraven přenosný spirometr na měření oxidu uhelnatého ve vydechovaném vzduchu, návštěvníkům poradíme, jak si udržet své plíce zdravé i jak přestat kouřit. Mnoho kuřáků si myslí, že jednoduše přestanou kouřit sami, ale povede se to nakonec jen třem procentům z nich. Daleko větší šanci mají ti, kteří navštíví odborníky,” uvedla vrchní sestra plicního oddělení Kateřina Paličková.

Letošní novinkou je nafukovací maketa plic včetně reálného modelu nádoru. V jednom z plicních laloků bude umístěna také obrazovka se záběry z bronchoskopického vyšetření a dalšími edukačními materiály.

Reklama

Výběr článků

Načítám