Hlavní obsah

Závodnice trutnovského Spartaku ovládly Brněnský pohár

Novinky, Ludmila Oravcová

Tropický sobotní den ovládly trutnovské gymnastky s přehledem. Ze čtyř kategorií, kde obsazené měly tři. Získaly dvakrát zlato.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Bezesporu nejúspěšnějším týmem sobotního 21. Brněnského poháru v soutěži TeamGym se stal oddíl Sportovní gymnastiky a TeamGymu Spartak Trutnov. Při 3. závodu Českého poháru TeamGym 2018 se mu v jihomoravské metropoli podařilo získat dva ze čtyř zlatých pohárů soutěže a dokázal, že se právem řadí mezi špičku republikového TeamGymu.

Závod, kterého se zúčastnilo dvacet týmů z celé republiky, zahájila kategorie nejmladších děvčat do 11 let - Junior I. V nejsilněji obsazené kategorii vybojovala trutnovská děvčata šesté místo z deseti celků. Lepšímu umístění nepomohla ani vydařená pohybová skladba, která byla ohodnocena jako třetí nejlepší. Dívky se bohužel nevyvarovaly několika chyb na trampolíně a celkově nižší obtížnost prvků na akrobacii nedovolila v tak silné konkurenci vystoupat na medailové pozice.

Gymnastkám z kategorie Junior II. (do 16 let) se povedl husarský kousek, když o čtyři desetiny za sebou nechaly velkého rivala, družstvo z Chropyně - a navíc poprvé za dobu svého působení dokázaly porazit špičkový domácí tým Moravské Slavie Brno. První příčka za povedené akrobatické prvky a skoky z malé trampolíny bez jediného pádu, navíc s úsměvem na rtech a s radostí z předvedených sérií. A ještě kolektivně odcvičená pohybovka bez výrazných chyb oceněná potleskem publika. Trenérky mohly být nad míru spokojené a hrdé na svůj tým.

Radost z dosaženého výsledku ještě umocnilo první místo nejstarších děvčat z kategorie Senior. Nedávno vyhlášený nejúspěšnější sportovní kolektiv města Trutnova potvrdil roli favorita a i v oslabeném složení porazil družstvo z Kadaně a radoval se z dalšího vítězství.

Skvěle vydařený závod, skvělé výkony všech zúčastněných v tak teplém dni v nedýchatelné prosklené sportovní hale Morenda a skvělé ukončení závodní sezóny! Klobouk dolů, gratulace a poděkování celému realizačnímu týmu před letními prázdninami.

V srpnu čeká gymnastický oddíl soustředění v Hostinném, kde se budou závodnice připravovat na podzimní část sezóny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám