Hlavní obsah

Zámek Kozel nechá návštěvníky otevřít svou třináctou komnatu

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejoblíbenějších památek Plzeňského regionu nabídne unikátní produkt z oblasti cestovního ruchu. Návštěvníci si zde budou moci otevřít svoji 13. komnatu.

Foto: Karel Bobek, správce zámku Kozel

Zámek Kozel připravil návštěvníkům tajemnou 13. komnatu.

Článek

Projekt Odhalte tajemství českých hradů a zámků chce do českých hradů a zámků vnést svěží závan zábavné hry a interakce mezi průvodcem a návštěvníkem.

V pátek 13. ledna se vedle dalších objektů z celé České republiky představil zámek Kozel na tiskové konferenci a prezentaci, která se uskutečnila v rámci brněnského veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2012. Kromě představení projektu veřejnosti a médiím se přímo na hlavním pódiu ve veletržním sále odehrála i prezentace, představující jednotlivé figury, které ponesou realizaci projektu na jednotlivých zapojených památkových objektech. Za zámek Kozel na pódiu vystoupil skřet Radouš z blízkého hradu Radyně.

Od 5. května začne velkou slavností, která se ve stejném termínu odehraje na všech 10 zúčastněných objektech, projekt, jehož cílem je umožnit návštěvníkům zážitek pod značkou Otevřte 13. komnatu.

Do projektu jsou zapojeny tyto památkové objekty: zámky Děčín, Chlumec nad Cidlinou, Kačina, Kozel, Loučeň, Slatiňany, hrady Grabštejn, Kost či Slezskoostravský hrad nebo třeba klášter Broumov. Při zahajovací slavnosti 5. května poprvé předstoupí před návštěvníky památek všech 10 tajemných postav, na každém objektu jedna – vždy ta, která souvisí konkrétně s jeho dějinami.

Mezi prohlídkami s tajemnou postavou na jmenovaných historických objektech pochopitelně vede určitá spojovací nit. Má formu cesty za odhalením tajemství třinácté komnaty. Navštíví-li turisté minimálně sedm z deseti hradů a zámků, a nasbírají tak potřebných sedm klíčů, pak se jim na vybraném památkovém objektu otevře jeho 13. komnata s - do té doby - pečlivě střeženým tajemstvím.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám