Hlavní obsah

Zámecké hry zvolenské se konají v červnu, nabídka operní části festivalu je lákavá

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sérii atraktivních inscenací slibuje program 41. ročníku operní části Zámeckých her zvolenských, který proběhne ve dnech 22. - 28. června. Jedinečný operní festival přinese díla, v nichž se vedle renomovaných domácích i zahraničních interpretů představí i mladé vycházející hvězdy.

Foto: archiv autora

Festival probíhá tradičně v prostředí zvolenského zámku.

Článek

Úvodní část tradičního festivalu, který se koná na nádvoří zámku ve Zvolenu, odstartuje premiéra banskobystrické Státní opery. Letos se mohou návštěvníci těšit na Bizetovu operu Lovci perel (22. 6.), kterou banskobystričtí umělci nastudují ve své historii poprvé. Režisérkou představení je Andrea Hlinková.

Soubor Janáčkovy opery Národního divadla Brno přiveze do Zvolena Donizettiho operní dílo Maria Di Rohan (24. 6.), zatímco mladí interpreti se představí koncertem Mládí na zámku (26. 6.). Nebude přitom chybět ani slovenská operní premiéra - poprvé tak zazní za účasti zahraničních umělců koncertní nastudování Rossiniho opery Tancredi (27. 6.).

Letošní v pořadí už 41. ročník festivalu ukončí repríza inscenace Verdiho opery Macbeth (28. 6.), a to v nastudování členů a hostů Státní opery Banská Bystrica, která si v režii Petra Gábora získala publikum i kritiky.

Festival, jehož ředitelem je renomovaný theatrolog Jaroslav Blaho (loni mu Literární fond  udělil Cenu za celoživotní dílo), proběhne tradičně na nádvoří zvolenského zámku.

Další informace: www.stateopera.sk, www.operaslovakia.sk/news/program-41-rocnika-opernej-casti-zamockych-hier-zvolenskych-je-uz-znamy/

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám