Hlavní obsah

Základní škola logopedická oslavila dvacáté výročí velkou zahradní slavností

Novinky, Tomáš Majliš

Rodiče, žáci, absolventi a mnozí další zájemci navštívili v úterý 27. května zahradní slavnost, která se uskutečnila v prostorách Základní školy logopedické v Ostravě-Hrabůvce v rámci oslav dvacátého výročí založení školy.

Foto: Tomáš Majliš

Zahradní slavnost při příležitosti výročí 20 let Základní školy logopedické

Článek

Malí i velcí mohli během odpoledne na připravených stanovištích závodit s RC modely aut, zastřílet si z luku, zkusit svou šikovnost při balancování na laně, na tanečních podložkách nebo si jen zaskákat na skákacím hradě či trampolíně. Velkou atrakcí bylo také malování na obličej.

Ač si s návštěvníky počasí trochu pohrávalo, zábavné odpoledne proběhlo jen s pár kapkami deště. Celá akce se nesla v přátelském duchu a všichni si v klidu popovídali a zavzpomínali na staré časy, ale i na žhavou současnost.

V roce 1994, kdy ZŠ Logopedická zahajovala svůj provoz, probíhala výuka v budově na ulici Aviatiků Ostravě-Hrabůvce. Tuto budovu škola využívá do dnešní doby, ale s rozšiřujícími se potřebami žáků i učitelů přibyla potřeba nových prostor. Škola tak získala novou budovu na Adamusově ulici a v roce 1999 zahájili žáci druhého stupně výuku také v budově bývalé obecné školy v Hrabové na Paskovské ulici v těsném sousedství historického dřevěného kostela sv. Kateřiny.

V dnešní době tak výuka probíhá současně ve třech budovách a počet žáků vystoupal k 150. Od počátku se škola snaží vytvořit vhodné prostředí rodinného typu, které by žákům poskytovalo souběžně jak základním vzdělání, tak odbornou logopedickou péči pod jednou střechou. Kromě logopedické péče se škola stará i o žáky s vadami zraku a s poruchami učení.

V průběhu roku se žáci a učitelé účastní celé řady soutěží a akcí s nimiž se můžete blíže seznámit na školních internetových stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám