Hlavní obsah

Zahraniční studenti Lékařské fakulty Masarykovy univerzity se zapojili do pomoci tuzemskému zdravotnictví

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Lékařská fakulta Masarykovy univerzity v Brně náleží v rámci svého dobrovolnického programu k těm fakultám, které velkou měrou přispěly svou pomoci institucím a lidem v nouzi v souvislosti s koronavirovou epidemií. Kromě českých a slovenských studentů se zapojili i zahraniční medici.

Foto: LF MU
Článek

Do této pomoci se v době epidemiologické krize dosud zapojili zejména čeští a slovenští studenti. Mladí medici slouží v nemocnicích po celé České republice. Pomáhají svými znalostmi, současně získávají i cennou praxi v terénu. Na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity však také došlo k zajímavému propojení českých studentů s anglicky hovořícími posluchači fakulty.

Vznikly tzv. tandemy, které jsou jedinečnou aktivitou toho druhu v rámci celé ČR. Studentský tandem představuje zapojení jednoho česky mluvícího studenta a jednoho hovořícího anglicky. Cílem je umožnit zapojení všech studentů bez ohledu na jazyk.

Zahraniční studenti tak mohou využít znalostí získaných při studiu, a současně být nápomocni českému zdravotnictví. Samozřejmě, že tandem může prohloubit i vzájemné poznání a spolupráci studentů z různých zemí. Zahraničním studentům nabízí bližší znalost prostředí země, kde několik let žijí a studují.

„Jedinečný projekt tandemové spolupráce mezi studenty českých a anglických programů na LF MU nabízí unikátní příležitost kombinace procesu vzdělávání a efektivní pomoci našim pacientům. Zahraniční studenti za pomoci českých studentů prolomí jazykovou bariéru, získají zkušenosti z praxe a jsou přínosem v ošetřovatelské péči o pacienty ve fakultních nemocnicích,“ řekl děkan LF MU prof. MUDr. Martin Repko, Ph.D.

Koordinaci zajišťuje Studentská komora Akademického senátu LF a MIMSA (Spolek zahraničních studentů LF).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám