Hlavní obsah

Za tichem se vydali pořadatelé výstavy obrazů Petry Schwarzerové

Novinky, Stanislava Dvořáková

V galerii Malé scény v Ústí nad Orlicí byla otevřena od 2. do 30. března výstava akrylových a olejových obrazů Petry Schwarzerové pod názvem Za tichem. Díla otevírají tichá zátiší přírody i lidských obydlí.

Foto: Stanislava Dvořáková

Akrylová malba MAGICKÝ LES Petry Schwarzerové přibližuje tiché zátiší neprobádané přírody ale také možnosti lidské fantazie.

Článek

Ve výstavním sále galerie v Malé scéně v Ústí nad Orlicí našly výtvarné práce Petry Schwarzerové nejen odpovídající prostředí ale zároveň i možnost divákova tichého zamyšlení a splynutí s myšlenkou obrazů.

Vedení Občanského sdružení Malé scény představuje na pořádaných výstavách nejrůznější formy malířského umění, mnohdy i v novátorském zaměření současných amatérských i profesionálních umělců.

Tentokrát bylo navázáno na Den otevřených ateliérů roku 2013, který proběhl v celém Královéhradeckém a Pardubickém kraji, kdy v blízkém okolí akci pořádalo Kulturní zařízení města Choceň.

V letošním roce se tak i přímo v Ústí nad Orlicí mohou zájemci seznámit s výtvarnými pracemi Petry Schwarzerové v oboru malby akrylovými a olejovými barvami.

Petra Schwarzerová vystudovala Střední průmyslovou školu keramickou v Bechyni, kde zároveň navštěvovala výtvarné kurzy pořádané bechyňskou ZUŠ. Po absolvování školy pracovala jako točířka v keramických dílnách v Bechyni, Brně a Olomouci.

V současné době žije v obci Provodov Šonov u Nového Města nad Metují a věnuje se zejména výtvarné činnosti, v které převládá figurální akrylová a olejová malba. Jako námět pro tyto obrazy zvolila obyčejného člověka v každodenním životě a tajemnou krásu krajin, kam lidská noha dosud nevkročila.

Na výstavě v galerii Malé scény lze prostřednictvím jejího štětce a palety proniknout do tichých oblastí krajin, poznat přírodu v její nedotčené podobě, pobýt v zátiší lidských obydlí s jejich intimní atmosférou.

Zároveň u obrazů bez názvu nechává možnost návštěvníkovi vytvořit si dle vlastní zkušenosti představu běžných situací, s kterými se denně setkává.

Návštěva tohoto tichého podmanivého prostředí tak představuje další obohacení poznání současné tvorby výtvarných umělců a pochopení vztahu umění pro současný život.

Reklama

Výběr článků

Načítám