Hlavní obsah

Za ptákem roku se můžete vypravit do Tovačova

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 8. května pořádá Moravský ornitologický spolek Vítání Ptačího zpěvu na tovačovských rybnících. Součástí ornitologické exkurze je i setkání s Ptákem roku 2016 červenkou obecnou.

Foto: Adolf Goebel

Pták roku 2016 - červenka obecná.

Článek

Sraz účastníků akce je u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově v 8 hodin. Exkurze se zastaví i na Křenovském rybníce. Dále bude pokračovat po hrázích Hradeckého rybníka. Předpokládá se, že zájemci se mohou k exkurzi připojit i kdykoli později přímo na střední hrázi rybníka. Součástí programu bude poslech a poznávání zpěvu ptáků a přímo v terénu se seznámíte s hlasy nejběžnějších druhů. Dále pozorování vodních a mokřadních ptáků.

Ornitologové představí veřejnosti i Ptáka roku 2016 - červenku obecnou. Červenky jsou docela nenápadní ptáčci velikosti vrabce. Všímavý pozorovatel je ale nalezne takřka všude. Video červenky si můžete prohlédnout na: https://youtu.be/71nwIvV4JIY.

Melancholický zpěv červenky můžeme slyšet ze stinných lesů, zarostlých břehů řek i z městských parků nebo z udržovaných zahrad. Podmínkou pro zdárný život tohoto sympatického ptáčka je jen trocha hustšího porostu a křoví v okolí.

Více se o našich ptácích dozvíte na exkurzích Moravského ornitologického spolku, jejichž seznam najdete na: http://www.mos-cso.cz/cz/exkurze.

Reklama

Výběr článků

Načítám