Hlavní obsah

Wlaštovka se chystá otevřít waldorfskou školu v Karlových Varech

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolek pro založení waldorfské školy v Karlových Varech - občanské sdružení Wlaškovka - pořádá 12. ledna v Nejdku a 18. ledna v Karlových Varech veřejné informativní schůzky s rodiči.

Foto: Wlaštovka, o. s.

Logo občanského sdružení Wlaštovka

Článek

Občanské sdružení Wlaškovka již delší dobu usiluje o vybudování základní waldorfské školy v Karlových Varech. Nyní se mu pro tento projekt podařilo získat podporu primátora Karlových Varů Ing. Petra Kulhánka a statut "waldorfská škola" od Asociace waldorfských škol České republiky.

Informativní schůzku s rodiči pořádá sdružení Wlaštovka ve čtvrtek 12. ledna v Nejdku a ve středu 18. ledna v Karlových Varech - Doubí, Komenského ulici 7. Na schůzce v Karlových Varech bude přítomen i učitel Nikolas Petr, waldorfský pedagog se sedmiletou praxí, který bude učit budoucí prvňáčky.

Rodiče budou mít možnost se na schůzce seznámit s přednostmi, které může waldorfská pedagogika dětem a jejich rodičům nabídnout: Jaký je smysl školy? Jaké jsou hlavní rozdíly klasické a waldorfské školy? Co je to epochová výuka? Co je to eurytmie? Proč mají žáci po dobu celé devítileté školní docházky stejného třídního učitele?

Kromě odpovědí na uvedené otázky budou rodiče informováni o možnosti přihlásit své dítě do první třídy základní waldorfské školy v Karlových Varech. Zápis se koná 27. a 28. ledna.

Bližší informace na www.wlastovka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám