Hlavní obsah

Vyzkoušejte si sítotisk v brněnské galerii Celnice

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V galerii Celnice v areálu vily Löw-Beer v Brně je v současnosti k vidění výstava Design a textil očima studentů. V prostorách výstavy proběhne ve čtvrtek 28. března od 16 do 18 hodin kreativní workshop pro děti od 12 let.

Foto: Archiv Muzea Brněnska

Ilustrační foto z dětského programu ve vile Löw-Beer v Brně

Článek

Během workshopu si děti vyzkouší zajímavou grafickou techniku – sítotisk, ale také třeba jednodušší nažehlování nálepek. Rodiče a dětmi mohou rovněž absolvovat komentovanou prohlídku s kurátorkou výstavy MgA. Martinou Deissovou Víchovou, vedoucí oboru Design interiéru a textilu na SŠUD a VOŠ Brno (SUŘKA). Tento studijní obor navazuje na tradici textilního výtvarnictví na Střední průmyslové škole textilní v Brně.

Na výstavě Design a textil očima studentů v galerii Celnice je prezentována řada studentských prací, které mají buď obecné zadání (zabydlení interiéru imaginární kavárny či bytu) nebo zcela konkrétní (prostírání, lůžkoviny, dekorativní polštářky, originální podsedáky). Práce studentů jsou nejen esteticky působivé, ale také nesmírně hravé. Mohou sloužit i jako inspirace při zařizování bytu nebo kanceláře.

Výstavu Design a textil očima studentů je možné navštívit až do 7. dubna. Galerie je přístupná od úterý do neděle, a to v čase od 10 do 18 hodin. Vstup do galerie, ale i na workshop je volný.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.

Reklama

Výběr článků

Načítám