Hlavní obsah

Výtržníci demolovali v Ostravě zastávku

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poněkud překvapeni byli strážníci městské policie, kteří prováděli ve středu 9. listopadu výkon služby v Ostravě-Přívoze. Jen několik minut po půlnoci, když procházeli náměstím, všimli si na nedaleké tramvajové zastávce tří mladíků, kteří se snažili zastávku poškodit.

Článek

"Jeden z nich nejprve poplival jízdní řád, poté vyšplhal na označník zastávky a začal s ním silně cloumat, další dva kolem sebe usilovně rozhazovali odpadky z koše. Když si všimli přibližujících se strážníků, dali se na útěk," informovala Vladimíra Zychová, tisková mluvčí ostravských strážníků.

Dva z nich se strážníkům po krátké honičce podařilo dopadnout, třetí utekl. Mladík, který zastávku poplival, obdržel blokovou pokutu. Druhý zadržený, který předtím vylezl na označník zastávky, nemohl prokázat svou totožnost a musel být k jejímu zjištění předveden na policii.

"Pokutu však na místě odmítl zaplatit s tím, že to nemá zapotřebí, oháněl se údajně vlivným otcem, který prý za něj vše vyřeší," dodala Zychová.

Jeho přestupek tak bude projednávat příslušný správní orgán, hrozí mu pokuta až 15 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám