Hlavní obsah

Výtěžek gospelového koncertu v Kraslicích půjde na provoz klubu Šnek

Novinky, Mikuláš Zoubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gospelový sbor Maranatha Gospel Choir z Prahy pořádá koncerty po celé České republice i v cizině. V neděli 4. listopadu uspořádá v Kraslicích benefiční koncert pro místní klub Šnek. Koncert se bude konat v Kulturním domě v Kraslicích od 15 hodin.

Foto: Mikuláš Zoubek

Plakát na koncert 4. listopadu

Článek

Co je to gospel?

Gospel jako hudební žánr vznikl začátkem 20. století v USA mezi černochy. Vycházel ze spirituálů. Mezi nejznámější interprety amerického gospelu patřila Mahalia Jackson (1911-1972). Z gospelu se později vyvinuly další hudební žánry, oblíbené zejména mezi černochy, jako například soul či rhythm & blues.

Maranatha Gospel Choir je pražská skupina, která zpívá gospely již řadu let. Jde o skupinu asi 40 zpěváků, kteří jsou doprovázeni jazzovou kapelou a patří mezi největší gospelové soubory v České republice. V repertoáru mají zejména převzaté písně od Kirka Franklina, Deona Kippinga, Hanse Christiana Jochimsena a dalších.

Skupina spolupracuje s různými hudebníky a můžete si ji poslechnout v například v této ukázce.

Koncert v Kraslicích

Koncert Maranatha Gospel Choir se uskuteční v neděli 4. listopadu v Kulturním domě v Kraslicích od 15 hodin. Vstupné je 80 Kč a celý výtěžek bude věnován na provoz kraslického dětského a mateřského klubu Šnek.

Lístků na benefiční koncert Maranatha Gospel Choir bude dostatek a lze je zakoupit až na místě před představením, tedy v neděli odpoledne 4. listopadu v Kulturním domě v Kraslicích.

Vzpomínka na koncert v Sokolově

Na Velikonoce 2010 Maranatha Gospel Choir vstoupila v Sokolově v Městském domě kultury. Vyprodané hlediště bylo během koncertu strženo k aktivní účasti - část posluchačů tančila, což mezi lavicemi v divadelním sále bylo téměř nemožné. Čenošské gospelové písně se svým rytmem nás však nenechaly jen tak v klidu sedět a poslouchat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám