Hlavní obsah

Výstavy v Kaplance: od Madeiry po snové krajiny mistrů štětce

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protivínská galerie Kaplanka představuje pravidelně kvalitní práce fotografů a výtvarníků nejen jihočeského regionu. V současné době to jsou fotografie z Madeiry a obrazy dvojice Monti Kubrik a Petr Hofman.

Foto: Petr Hejna
Článek

Výstavní síň se nachází v podkroví informačního centra města Protivín, v přízemí je do 29. června instalována fotografická procházka Madeirou, autorem snímků cyklu s podtitulem Ostrov věčného jasu a tisíce krás je Mgr. Jiří Hájek.

Půdní prostory pak zavádějí do poetických barev a surrealistických představ dvojice spřízněných autorů Monti Kubrik a Petr Hofman, které do podkrovních trámů přivedl výtvarník a organizátor Josef Pepino Balek.

Olejomalby obou autorů zaujmou svou barevností, ať již to jsou syté barvy Monti Kubrika (vlastním jménem Petr Lískovec), nebo temnější tóny a nálady zběhlého absolventa elektrotechniky Petra Hofmana, dýchající surrealistickou obrazotvorností a dokonalým zvládnutím štětce.

Výstava obrazů trvá pouze do 25. května, galerie Kaplanka sídlí přímo na Masarykově náměstí 37 (cesta do centra automobilem stále pouze kolem čerpací stanice a Normy směrem na České Budějovice), vstup ze dvorku raně barokního kostela sv. Alžběty Portugalské.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám