Hlavní obsah

Výstava Podzim na Pernštejně vnese do hradu historickou květinovou výzdobu

Novinky, Tereza Vondráková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen o prázdninách ožívají české a moravské hrady a zámky. Například státní hrad Pernštejn v Jihomoravském kraji připravil na 15. až 30. září 2012 výstavu "Podzim na Pernštejně – Pocta Pernštejnům".

Foto: Zdena Kalová
Článek

Interiéry hradu Pernštejn ozdobí během výstavy "Podzim na Pernštejně – Pocta Pernštejnům" unikátní vazby z květů a z plodin podzimu. Mezi zdmi nedobytného hradu si tak návštěvníci budou moci připomenout slávu mocného rodu pánů z Pernštejna. Rod představí také dobové doplňky, jako jsou například šaty Polyxeny z Pernštejna nebo skleněné stolní nádobí.

Na hradě bude v době konání výstavy otevřeno denně kromě pondělí od 9 do 16 hodin.

O víkendech bude výstava zpestřena přednáškami, komentovanými prohlídkami, ochutnávkou historických pokrmů nebo výstavou fotografií. Těšit se můžete také na historické tance souboru YOCHEVED a další speciálně připravený program. Mezi ten patří i uvedení fragmentu zpěvohry Bílá paní Pernštejnská. V podání souboru Cappella Allegra si ji budete moci poslechnout v neděli 23. září v 15 hodin.

Výstavu společně s hradem Pernštejn připravili zaměstnanci Územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu v Brně. Podzim na Pernštejně se koná u příležitosti tzv. Pernštejnského roku. Více informací o výstavě a dalších akcích pořádané Národním památkovým ústavem najdete na www.npu.cz a na www.hrad-pernstejn.eu.

Reklama

Výběr článků

Načítám