Hlavní obsah

Vydejte se s ornitology na Festival ptactva do Záhlinic

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. října se na Záhlinických rybnících u Hulína uskuteční ornitologická exkurze pro veřejnost. Zájemci o společné pozorování ptactva se sejdou v 8.15 hodin u Hostince U Čápa v Záhlinicích. Těšit se mohou na orla mořského, bílé volavky a desítky labutí.

Foto: Jiří Šafránek

Pozorování ptactva je koníčkem, kterému se věnuje stále více lidí.

Článek

První říjnový víkend (4. a 5. října) je zasvěcen Festivalu ptactva v celé Evropě. V České republice jej organizuje pro veřejnost Česká společnost ornitologická, její regionální pobočky a další spřátelené organizace věnující se ochraně přírody a ekologické výchovy.

Na programu ornitologické exkurze je příjemná procházka soustavou několika rybníků a pozorování a poznávání vodních ptáků. Účastníci nahlédnou do tajů ptačí říše pod vedením zkušených ornitologů. Akce se koná za každého počasí a končí přibližně okolo 13. hodiny.

Akci pořádá Moravský ornitologický spolek – středomoravská pobočka ČSO, Ornitologická stanice Muzea Komenského a ČSOP Via Hulín. Generálním sponzorem Evropského festivalu ptactva v ČR je Meopta, tradiční výrobce špičkové optiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám