Hlavní obsah

Vsetínští kriminalisté zadrželi a obvinili dealerku pervitinu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dealerku pervitinu zadrželi koncem dubna vsetínští kriminalisté v Rožnově pod Radhoštěm. „Sedmadvacetileté ženě z Novojičínska hrozí až pětileté vězení. Drogu sice sama nevyráběla, ale čile obchodoval s více jak deseti lidmi,“ informoval dnes policejní mluvčí Vladislav Malcharczik.

Foto: Policie ČR

Použité injekční stříkačky nalezené při domovní prohlídce.

Článek

Mladá žena prodávala pervitin v Rožnově pod Radhoštěm i ve vedlejším okrese. Policie ji stíhá na svobodě pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Kriminalisté současně pátrají po osobách, které jí drogu dodávaly.

„Informace o jejích obchodech s pervitinem shromažďovali kriminalisté několik měsíců. Že je žena stále v prodeji aktivní, prokázaly i věci nalezené u ní v době zadržení. Našli jsme několik sáčků a plastovou dózu s téměř deseti gramy bílé krystalické látky, digitální váhu a použité injekční stříkačky,“ dodal policista.

Kriminalisté dále zjistili, že odběratelé od ženy nakupovali v různých frekvencích, od nepravidelných odběrů až po téměř každodenní obchody.

„Množství pervitinu při jednotlivých odběrech se pohybovalo od několika desetin gramu až po pět gramů za cenu jednoho a půl tisíce korun za gram,“ upřesnil policejní mluvčí.  

Podle Vladislava Malcharczika dealerka uzavírala obchody převážně v Rožnově pod Radhoštěm, ale předání probíhala i na jiných místech okresu Vsetín a okresu Nový Jičín. Distribuci pervitinu provozovala od roku 2017 do zadržení.

Kriminalistům jejich práce ale nekončí, dále mapují obchody této ženy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám