Hlavní obsah

Vsetín zve na Veselé vánoční hody a Dětské vánoční městečko

Novinky, Klára Blažková

Vsetín ovládnou od 18. do 22. prosince vánoční hody. Kromě jarmarku, který se bude konat na náměstí Svobody, bude akci doprovázet bohatý kulturní program. Postarají se o něj nejen děti se vsetínských základních a mateřských škol, ale také interpreti zvučných jmen, například Tomáš Kočko & orchestr, Milan Peroutka & Perutě či Fleret se Zuzanou Šulákovou. Součástí akce bude také Dětské vánoční městečko.

Foto: Radovan Kocúrek
Článek

„V loňském roce se prodloužení programu až před Štědrý den osvědčilo a návštěvnost i ohlasy obyvatel to jen potvrzovaly, proto jsme se letos rozhodli tento formát zachovat. Pevně věřím, že občané tak předvánoční týden v centru využijí nejen k nákupu posledních dárků, ale i k setkání se svými přáteli a k navození té pravé vánoční atmosféry,“ uvedl starosta Jiří Růžička.

Připravovaný kulturní program slibuje příjemnou předvánoční atmosféru a návštěvníci se vždy od 15.00 hodin mohou těšit třeba na vystoupení Pěveckého sdružení valašských učitelek, Janais, Šajtaru, Stanley's Dixie Street Bandu, folklorního souboru Malá Jasénka, kapely Neřež, Pěveckého sboru Masarykova gymnázia, Šajtaru nebo Vojenské posádkové hudby Olomouc. Program uzavře v sobotu 23. prosince v 17.00 zpívání koled se souborem Vsacan na Dolním náměstí. 

„Vánoční jarmark nabídne pochutiny, sladké či slané pokrmy, medovinu, punč, svařené víno, klobásky či sýry, zkrátka vše, co k vánoční atmosféře neodmyslitelně patří,“ doplnila Eva Hennelová ze vsetínského domu kultury. Součástí akce bude v pátek od 16.30 již tradiční živý Betlém.

Součástí akce Veselé vánoční hody bude i letos Dětské vánoční městečko, které se bude konat v úterý 19. a ve středu 20. prosince. 

„Návštěvníci se mohou těšit nejen na děti ve stáncích s výrobky s vánoční tematikou, ukázky ručního foukání a profesionálního zdobení baněk zaměstnanci vsetínského družstva IRISA, které se bude konat  na malém pódiu městečka, ale i na dílničky ve foyer kina Vatra, kde si zájemci budou moci nazdobit baňky, vyrobit si dřevěný zápich nebo hliníkovou píšťalku,“ uvedla organizátorka Alena Hurtová.

„Také v letošním roce bude mít městečko charitativní rozměr a návštěvníci mohou zakoupením originální charitativní baňky v podobě anděla s křídly z pravého peří nebo nákupem občerstvení v označených stáncích městečka pomoci Marečkovi Ingrovi ze Vsetína.“ 

S krátkým vystoupením se i letos přidají děti z mateřinek Na Kopečku a Rokytnice a do stánkového prodeje se již tradičně zapojí studenti Střední zemědělské a přírodovědné školy z Rožnova pod Radhoštěm a nově také studenti Kostka školy.

www.dkvsetin.cz, www.vanocnimestecko.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám