Hlavní obsah

Vše o Indii v Muzeu ve Šlapanicích

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 23. března od 17 hodin proběhne v Muzeu ve Šlapanicích první ze série doprovodných přednášek k aktuální výstavě Indie, země lidí a bohů.

Foto: Petra Svobodová

Výstava Indie, země lidí a bohů

Článek

Středeční cestopisná přednáška bude věnována oblasti buddhistického podhůří Himaláje a muslimskému Kašmíru. Přednáší etnoložka Lenka Zahrádková a historik, cestovatel a spisovatel Jaromír Hanák. Vstup na přednášku Malý Tibet a severozápadní Indie je zdarma.

Výstava Indie, země lidí a bohů připravená ve spolupráci s Náprstkovým muzeem přibližuje prostřednictvím originálních předmětů (sakrální nádoby, šperky, oblečení) fascinující kulturu a život v této zemi. Výstava je doplněna o dětskou hernu, kde se děti mj. mohou povozit na slonovi. Druhá výstava Všechny barvy Indie prezentuje fotografie Jana Košťála z Jevíčka. Výstavy končí 1. května.

Muzeum Brněnska spravuje Muzeum ve Šlapanicích, Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a jeho nejnovější pobočkou je Vila Löw-Beer v Brně.  

Reklama

Výběr článků

Načítám