Hlavní obsah

Vodovody a kanalizace Přerov zvou veřejnost k návštěvě čistíren odpadních vod

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Vodovody a kanalizace Přerov, a. s. zpřístupní veřejnosti v rámci Světového dne vody prostory čistíren odpadních vod v Přerově, Hranicích a v Lipníku nad Bečvou. Zároveň provede občanům bezplatné stanovení tvrdosti a pH v jednom přineseném vzorku vody.

Foto: Jiří Šafránek

Sídlo VaK Přerov, a.s. na ulici Šířava 483/21 v Přerově.

Článek

Čistírny odpadních vod budou pro občany zpřístupněny v pátek 22. března v době od 8.00 do 13.00 hodin a v sobotu 23. března od 8.00 do 11.00 hodin.

Zájemci si budou mít možnost prohlédnout v uvedených městech objekty čistíren odpadních vod, seznámit se s čistírenskou technologií a také se přesvědčit o kvalitě vyčištěné odpadní vody. Prohlídky budou probíhat organizovaně a budou zahájeny vždy v celou hodinu. Zájemci nebo skupiny by se měli přihlásit k exkurzi předem, kontakty naleznou na: http://www.vakprerov.cz/news.html.

Vodovody a kanalizace Přerov zároveň nabízejí občanům bezplatné stanovení tvrdosti a pH v jednom přineseném vzorku vody. Tato akce bude probíhat od 22. března do 5. dubna. Zájemci mohou přinést vzorek vody ve vymyté a dobře uzavřené plastové nebo skleněné láhvi. Před odběrem je třeba vodu řádně odpustit (minimálně do ustálení teploty). Poté se připravená láhev dvakrát vypláchne odebíranou vodou, naplní se po okraj a dobře uzavře. Minimální objem vody je 0,5 litru.

Vzorek je možno přinést do laboratoře pitných vod VaK Přerov, a. s., která sídlí na adrese Přerov, Šířava 483/21 (ve dvoře mezi vodárnou a hasiči), každý pracovní den v uvedeném období od 7 do 13 hodin. Stanovení bude provedeno na počkání.

Reklama

Výběr článků

Načítám