Hlavní obsah

Vodáci v Tachově odemkli Mži

Novinky, Jan Kaše

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překrásné počasí a dostatek vody přilákalo na odemknutí řeky Mže více než sto vyznavačů vodáctví, které se každým rokem stává v České republice populárnějším.

Foto: Jan Kaše

Vodáci připlouvají do Světců

Článek

Téměř sto třicet vodáků, mezi nimiž nechyběly ani krásné ženy, se v sobotu 28. dubna krátce po deváté hodině postupně nalodilo pod tachovskou přehradou Lučina a nechalo se unášet rychlým proudem řeky Mže až k mostu, který se nachází poblíž známé jízdárny ve Světcích.

Již v této první etapě někteří vodáci pocítili chlad řeky, která je v těchto místech úzká, plná  nástrah v podobě kamenů, stromů, větví a nečekaných zátočin. V jednom případě připlavala do shromaždiště ve Světcích i samotná loď, jejíž majitel šel po břehu celý mokrý a nevyhnul se tak vtipným narážkám. „Ahoj, ty máš tu loď na dálkové ovládání, viď?“ zakřičel jeden z vodáků.

V deset hodin pak za účasti zdejšího vodníka proběhl samotný akt odemknutí řeky Mže a po něm se již vodáci vydali k Tachovu a dále k Oldřichovu.

Řeka Mže pramení v nadmořské výšce 726 metrů v sousedním Německu. Na jejím toku, který  je přes 106 kilometrů dlouhý, jsou dvě přehrady – již zmíněná Lučina a dále Hracholusky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám