Hlavní obsah

Vivaldi, Leigh, Górecki a Dřízga zazní na Novoročním koncertu Moravskoslezské Sinfonietty

Novinky, Jan Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moravskoslezská Sinfonietta zve posluchače na Novoroční koncert, který se uskuteční v neděli 22. ledna v 16.00 hodin ve Sportovní hale v Řepištích. Na programu jsou díla, která jsou zaměřena na komorní tvorbu skladatelů A. Vivaldiho, W. Leighe, H. M. Góreckého a zdejšího skladatele Eduarda Dřízgy.

Foto: archiv dirigenta

Václav Dlask, dirigent.

Článek

Moravskoslezská Sinfonietta si v rámci své 6. koncertní koncertní sezóny připravila pro posluchače Novoroční koncert, který se uskuteční 22. ledna. Letos zahájí svůj první koncert komorním obsazením orchestru.

Na programu zazní Koncert pro flautino/pikolu a-moll a orchestr RV 445 A. Vivaldiho, Koncertino Koncertino pro harpsichord a orchestr W. Leighe, Koncert pro harpsichord a orchestr H. M. Góreckého a také I. Symfonie: piccola zdejšího skladatele E. Dřízgy.

Orchestr přizval ke spolupráci pikolistku Janáčkovy filharmonie Ostrava Petru Olajcovou, cembalistku Jarmilu Paclovou, která pedagogicky působí na obou Základních uměleckých školách L. Janáčka a B. Martinů v Havířově, a houslistku Danielu Grygarovou, která je sólistkou/instrumentalistkou v Souboru Opereta/Muzikál v Národním divadle moravskoslezském. 

Za dirigentským pultem se představí student Pražské konzervatoře Václav Dlask, který studuje obor dirigování ve třídě prof. M. Němcové a H. Farkače. V roce 2015 se stal finalistou mezinárodní sbormistrovské soutěže v Paříži.

V úvodu koncertu proběhne křest nově zakoupeného orchestrálního kontrabasu z houslařského ateliéru mistra Petlacha. 

Související témata:

Výběr článků

Načítám