Hlavní obsah

Vítání ptačího zpěvu se uskuteční i v Tovačově

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jaro je konečně po dlouhé zimě tady, tažní ptáci přilétají ze svých zimovišť a s nimi opět další ročník akce Vítání ptačího zpěvu. V České republice ji pořádá Česká společnost ornitologická ve spolupráci s dalšími organizacemi i jednotlivci a to již osmnáctým rokem.

Foto: Jiří Šafránek

Účastníci ornitologické exkurze v Tovačově.

Článek

V sobotu 5. května se uskuteční akce Vítání ptačího zpěvu na tovačovských rybnících. Sraz zájemců o poznávání a pozorování ptáků je v 7.45 hodin u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově. Exkurzi povede zkušený ornitolog Adolf Goebel a první zastávka bude u Křenovského rybníka. Opozdilci se mohou k exkurzi připojit i kdykoli později přímo na střední hrázi Hradeckého rybníka.

Ornitologická exkurze bude zaměřena na poslech zpěvu a na poznávání vodních ptáků v přírodě. V těchto dnech se na Hradeckém rybníku zdržují husy velké s mláďaty, volavky popelavé, bílé i červené a na ostrovech hnízdí stovky racků chechtavých. K vidění pravděpodobně bude i labuť zpěvná zvaná Zpěvanka a asi i rybáci černí, bělokřídlý a bahenní, jejichž tah je v plném proudu.

V celé republice se uskuteční více než 120 akcí zaměřených na pozorování přilétajících ptáků. Na střední Moravě je pořádá Moravský ornitologický spolek – pobočka ČSO a jejich seznam najdete zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám