Hlavní obsah

Víkend v Praze nabízí řadu zajímavých akcí, jimž neublíží ani zamračené počasí

Novinky, Helena Šebestová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Po pátku nám meteorologové předpovídají výrazné ochlazení, o víkendu tak do Prahy dorazí podzim. Ale nezoufejte, tuto sobotu a neděli se koná celá řada zajímavých akcí, a tak si víkend můžete užít, i když bude pod mrakem.

Článek

Oslavit podzimní sklizeň vinných hroznů můžete v rámci Vinobraní na Pražském hradě. V sobotu i v neděli ochutnejte na replice historického ručního lisu čerstvě vylisovanou šťávu z hroznů v Královské zahradě, pravý burčák nebo vína od celé řady vinařů z Čech a Moravy, která na vás čekají v Míčovně.

Na Pražském hradě se koná také akce pro celou rodinu. V tomto ročníku zábavného rodinného víkendu Na dvoře královském je hlavním tématem představení života na dvoře Karla IV. Užít si můžete speciální komentovanou prohlídku, dozvědět se zábavnou formou nové informace o naší historii nebo si vyzkoušet historickou zbroj.

Těšit na sobotu se mohou sportovci, zejména milovníci cyklistiky. Konat se totiž bude již 18. ročník závodu Author Pražská 50. Startovní výstřel zazní v sobotu v 10 hodin v areálu ČVUT v Dejvicích a padesát kilometrů dlouhá trasa vás povede například nádhernou přírodní rezervací Divoká Šárka. Připraven je i speciální závod pro děti.

Po celé Praze budou již od pátku probíhat Dny Marianne 2016. V rámci akce si můžete užít luxusní rozmazlování v některém ze stánků (lounge) Marianne nebo s využitím slevových kuponů nakoupit u vybraných prodejců s výraznými slevami. Navštivte lounge na Ovocném trhu nebo chillout lounge v Quadriu a užijte si nákupy v Arkádách Pankrác, Nákupním centru Eden nebo Nákupní galerii Myslbek, přímo u Ovocného trhu.

Pro vegetariány, zájemce o zdravý životní styl nebo jednoduše každého, kdo se chce dozvědět a vyzkoušet něco nového se v sobotu a neděli koná tradiční vegetariánský festival pro šest smyslů - Vegefest 2016. Na Vyšehradě budete moci ochutnat různorodé vegetariánské pokrmy, vyslechnout si přednášky na téma zdravého životního stylu nebo se zapojit do některého z pohybových workshopů.

Ať už se rozhodnete strávit tento víkend jakkoli, pokud budete někam vyrážet, nezapomeňte si pro jistotu vzít deštník.

Reklama

Výběr článků

Načítám