Hlavní obsah

Víkend v Mníšku: Cestopisná přednáška, Veterán Rallye i děti na zámku

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cestopisná přednáška, Pražská Veteran Rallye i prohlídky pro děti. To je program v Mníšku pod Brdy od pátku 17. června do neděle 19. června. V pátek a sobotu 24. a 25. června vás čeká výpravný muzikál Noc na Karlštejně, který se hraje na nádvoří zámku od půl deváté večer.

Foto: Jana Digrinová

Zámek Mníšek pod Brdy zve na přednášku, prohlídky pro děti i setnání veteránů.

Článek

Tento pátek 17. června od 19.30 hodin se můžete na mníšeckém zámku potěšit krásami přírody a to na přednášce Ondřeje Bílého. V cyklu Z Mníšku až na kraj světa navštívíme Národní park Delta Dunaje. Je to přírodní safari na největším a nejkrásnějším vodním ekosystému Evropy. Program připravil spolek Rorejs.

V sobotu 18. června projede Mníškem pod Brdy Pražská Veteran Rallye. Jde již o 42 ročník a závodníci si prohlédnou i prvorepublikové interiéry zámku.

V neděli 19. června na prohlídkách Tři věže odhalíme tajemství zámecké pověsti. Měl zámek někdy čtyři věže? A kde je věžička teď? Přijďte se se svými dětmi pobavit historií a prohlédnout si bohatě vybavené pokoje nižší šlechty, která tu žila před sto lety.

Příští týden v pátek 24. června a následně v sobotu 25. června večer vás na nádvoří zámku bude bavit Lumír Olšovský, Petr Jančařík, Jan Rosák i Pavel Vítek. Spolu s řevnickými ochotníky vám zahrají a zazpívají v muzikálu Noc na Karlštejně.

Laskavý příběh z doby císaře Karla IV. vás znovu pobaví. Přijďte si zavzpomínat. Uslyšíte známe hity Karla Svobody, uvidíte šermíře, tanečnice, metače ohně i živá zvířata – koně i kozu. Vstupenky objednávejte na adrese mnisek@stc.npu.cz  

Reklama

Výběr článků

Načítám