Hlavní obsah

Víkend na Slovácku: divadlo, víno a zase divadlo

Novinky, Zdeněk Šmýd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladým vínům patří už několikátý týden celé Slovácko. Čas ochutnávek ale pomalu končí, a proto ho Slovácko o nadcházejícím víkendu zpestří ochotnickými divadly.

Foto: Zdeněk Šmýd

Ochotnické soubory jsou na Slovácku v mnoha obcích.

Článek

Slovácko je proslulé vínem či folklorem, ale o víkendu 23.-25. listopadu ukáže, že je také plné nadšených ochotníků.

Veselí nad Moravou připravilo přehlídku regionálních divadelních souborů. V průběhu tří dnů bude k vidění v prostorách kulturního domu sedm představení od těch dětských, přes komedie až po náročnější žánry v podání obyvatel horňáckého Lipova, Ostrožské Lhoty, Uherského Hradiště, nedaleké slovenské Skalice, ale také domácích. První představení přijde na řadu už v pátek v 19.00, poslední pak v neděli ve stejnou hodinu.

Kdo si bude chtít od divadla o víkendu odpočinout, má skvělou možnost strávit velkou část soboty u kvalitního vína na Podluží v Prušánkách, kde od 10.00 do 19.00 otevře více než dvacet sklepů vinařské vesničky Nechory. Každý vinař připraví nejméně dva vzorky mladého vína a také vína z minulých ročníků. Návštěvníci se mohou těšit v odpoledních hodinách i na soutěže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám