Hlavní obsah

Víkend bude v Plzni patřit chutím

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Beko Fresh festival by se letos dal nazvat festivalem zážitkovým. Nejen, že se budou prezentovat ty nejlepší restaurace z celé České republiky svými vybranými pochoutkami, ale ochutnat bude možné i opravdu extrémní jídla – mořské ježky, šneky po toskánsku, bizoní burger nebo nadívaná holoubata.

Foto: Beko Fresh festival

Beko Fresh festivalu se koná o víkendu 18. - 19. května v Plzni.

Článek

Stálicí festivalu zůstává Zdeněk Pohlreich, kterého v programu doplní kuchaři Paulus a Vaněk a také autor Gastromapy Lukáš Hejlík.

„Trendem doby jsou zážitky a gastronomie v tomto ohledu nezůstává pozadu. Festival jsme proto letos pojali zcela jinak a chceme, aby lidé ochutnali nejen extrémní jídla, ale zažili také jejich netradiční přípravu například na uhlících, ohni nebo ve food trucku,” vysvětluje pořadatel festivalu Petr Jirásek. „Oslovili jsme proto nejen nejlepší restaurace z Plzně a okolí, ale vybrali jsme ty nejlepší podniky z celé republiky,” dodal.

Z pestré nabídky si o víkendu 18. a 19. května nebude lehké vybrat. I na milovníky vína je festival letos perfektně připraven, bude zde totiž připravena zcela nová vinařská zóna, která má navodit dojem moravského vinného sklípku. Úplnou novinkou jsou pak řízené degustace vína pro 16členné skupiny osob. Pozor, tady je nutné si místo a vstupenku rezervovat přes webové stránky nebo přímo na místě.

Hmyz na talíři je zážitkem, který na Beko Fresh festival chodí ochutnávat někteří návštěvníci tradičně už několik let. Letos si ovšem přijdou opravdu na své, šéfkuchař Petr Ocknecht bude připravovat smaženou tarantuli se solí, tequilou a agáve sirupem nebo saranče s vegetariánským chilli con carne. Z jižních Čech pak přiveze svoje speciality Fine Food Academy, která bude nabízet například open burger s mečounem nebo softshell krab burger v sépiové housce či burgery s hovězím plemene wagyu.

V souladu s ekologickými trendy se i pořadatelé festivalu letos soustředí na maximální omezení používání plastu. Kromě ekologického nádobí budou mít návštěvníci možnost donést si vlastní příbor nebo sklenici.

„Nemusíte se bát, že nebudete mít sklenici kde umýt, v areálu bude dostatek oplachovačů sklenic, stejně tak bude zajištěn oplach sklenic v pivním stanu, abyste si mohli svoje pivo správně vychutnat,” řekl pořadatel Petr Jirásek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám